Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Câți turiști au fost vara asta la mare?

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a oferit date statistice cu privire la numarul de turisti romani care au fost in aceasta vara la mare, pe baza unui sondaj aplicat operatorilor de turism. Astfel, membrii FPTR au ajuns la concluzia ca peste 1 milion de turisti romani si straini si-au facut vacantele pe litoral, in crestere cu 11% fata de anul trecut.

Desi este o cifra record in ultimii 8 ani, din cei 1 milion de turisti, doar 50.000 au fost turisti straini, totusi in crestere cu 10% fata de anul trecut.

FPTR sustine ca numarul turistilor pe litoral a crescut datorita reducerii TVA-ul la alimentatie si largirii conceptului de cazare, vremii bune din varf de sezon si contextului politic international, Romania fiind o destinatie sigura.

Dupa un inceput mai timid in luna mai, cererea a explodat in perioada iulie – august, iar in septembrie s-au majorat semnificativ vanzarile sejururilor, in special prin programele,”Inscrieri Timpurii” si “Litoralul pentru toti”. Au ajutat foarte mult si controalele ANAF, care si-au dovedit eficienta, dar a contat si ca prima etapa a lucrarilor pentru largirea plajelor s-a incheiat cu succes. In paralel a crescut calitatea serviciilor oferite si a numarul mare de oferte personalizate, in functie de specificul zonei (cluburi, tineret, familisti, zone salbatice etc.).

Pentru turismul de sejur preturile vacantelor nu au crescut sau au crescut nesemnificativ in ultimii ani. Insa pentru turismul de weekend si alte sarbatori legale, tarifele au crescut in acest sezon, avand in vedere cererea foarte mare. In schimb, tragand linie, pe total sezon tarifele nu au fost sensibil mai mari comparativ cu anul trecut. In lunile iulie si august, o parte din marii turoperatori nu au mai avut la vanzare spatii de cazare in foarte multe structuri de primire turistica.

FPTR spune ca anul viitor, avand in vedere realizarile si profitul obtinut in 2016, o parte dintre investitori, in special din nordul zonei Mamaia si sudul litoralului, vor fi interesati de noi investitii. Vor continua investitiile in structurile de primire turistica existente, astfel incat sa se ridice gradul de confort spre minimum 3 stele.

FPTR estimeaza ca anul viitor va fi mai bun decat 2016 atat ca investitii pe litoral, ca numar de turisti, dar si ca incasaril ale hotelierilor.

Sursa: Wall-Street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co