Articole

Ce sporturi practică persoanele cu bani?

Oamenii bogați fac toate lucrurile altfel, inclusiv sporturile pe care le practică. Astfel, persoanele cu o avere de cel puţin 30 de milioane de dolari nu sunt mulţumite doar să „bată mingea” pe un câmp, relatează bbc.com, citat de Mediafax.

Așadar, persoanele bogate îşi fac abonamente la cluburi exclusiviste şi cumpără echipamentele cele mai scumpe. „Persoanele cu bani doresc să îşi petreacă timpul cu alte persoane cu bani. Sportul deschide uşi şi îi ajută să îşi creeze contacte”, susţine Thomas Corley, autorul cărţii „Obiceurile bogaţilor”.

rich-people

Persoanele cu foarte mulţi bani practică aceleaşi sporturi ca şi persoanele obişnuite, dar nu le practică în acelaşi mod sau din aceleaşi motive.

Golf

Bogaţii lumii nu doresc să îşi petreacă ziua cu oameni obişnuiţi pe un teren public. Ei preferă să cheltuie sume mari de bani pentru a deveni membri ai cluburilor exclusiviste, acolo unde joacă golf şi iau prânzul cu cei cu averi asemănătoare cu ale lor.

Ski

Schiatul pe o pârtie exclusivistă poate devini un sport scump. Iar oamenii bogați preferă să folosească fie avionul personal, fie o companie ce le pune la dispoziție zboruri private. În plus, cei mai bogaţi dintre schiori vor să aibă propria cabană şi cel mai bun echipament, susţine Corley.

12% dintre persoanele cu venituri ridicate deţin o casă de vacanţă într-o staţiune de schi. Cei care nu deţin sau nu închiriază o cabană stau într-o staţiune unde cazarea costă câteva mii de dolari.

„Nu multe persoane pot să îşi permită să plătească cel puţin 1.000 de dolari pe noapte pentru cazare. Trebuie să ai ceva avere pentru a sta în locurile de top”, afirmă Corley.

Kabbadi, sportul bogaţilor indieni

Pentru persoanele cu bani, implicarea într-un sport nu înseamnă întotdeauna practicarea acestuia. Câţiva milionari şi miliardari preferă să se implice prin deţinerea unei echipe.

În India, un sport la modă, Kabbadi, le-a oferit bogaţilor posibilitatea de a se confrunta. Kabbadi este o combinaţie între „Tag” şi „Wrestling”, care există de zeci de ani în India, dar care a fost readus în atenţia publică prin televizarea sa. Staruri de la Bollywood şi persoane publice asistă la meciuri.

Navigatul

Multe persoane cu bani iau contact cu navigatul o dată la câţiva ani, atunci când sportul este transmis la televizor în timpul Jocurilor Olimpice de Vară sau în timpul Cupei Americii, atunci când echipa Oracle se întrece cu grupuri conduse de miliardari din întreaga lume.

Cercetarea lui Corley arată că 38% dintre persoanele cu venituri foarte mari navighează şi „adoră acest lucru”. „Este aproape ca meditaţia”, explică Thomas Corley, dar unii miliardari fac din asta o competiţie cu alţi miliardari.

Călăritul

Pentru bogaţii lumii, caii sunt o pasiune scumpă. Cursele de cai sunt de secole un sport popular printre membrii regalităţii şi persoanele cu foarte mulţi bani. Din acest motiv, cursele de cai au fost denumite „sportul regilor”.

Principalul motiv pentru care cursele de cai sunt destinate celor cu averi mari este faptul că ai nevoie de mulţi bani pentru a cumpăra un cal de curse.

În septembrie, Asociaţia Keenland, o organizaţie din Kentucky care vinde cai, a vândut 13 mânzi cu cel puţin 1 milion de dolari, doi dintre aceştia fiind vânduţi cu 2.2 milioane dolari.

Proprietarii trebuie să plătească o persoană care să aibă grijă de cal – ceea ce costă în jur de 37.000 de dolari pe an -, costurile veterinare, mâncarea etc. Costurile pot ajunge şi la 100.000 de dolari pe an pentru întreţinerea unui cal.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co