Articole

România, promovată de un reporter National Geographic

Un jurnalist de la National Geographic se află de câteva zile în România pentru a realiza un documentar despre țara noastră. Acesta va fi difuzat anul viitor, în 10 țări, însă până atunci reporterul postează pe Twitter imagini din Bucureşti şi România rurală, locuri care l-au impresionat, informează Mediafax.

Andrew Evans este editorialist al National Geographic Traveler, pentru care realizează rubrica „Digital Nomad”. El călătoreşte în lumea întreagă şi împărtăşeşte fanilor săi de pe Twitter experienţele pe care le trăieşte în diverse destinaţii de pe Glob, publicând pe această platformă de microblogging numeroase fotografii şi comentarii.

„Mă aflu într-un oraş care celebrează a 555-a aniversare, denumit după un cioban, care a făcut parte din două foste imperii, roman şi otoman”, scrie el despre București. Așa cum este la modă, jurnalistul și-a făcut un selfie lângă statuia lui Vlad Ţepeş, „domnitorul român din secolul al XV-lea căruia îi plăcea cu adevărat să omoare turci”.

reporter ok

Documentarul va trebui să promoveze Bucureştiul ca destinaţie „«smart» de city-break” şi să conţină cele mai reprezentative patru puncte de atracţie ale capitalei României şi din imediata sa apropiere, promovând peisajul cultural, trecutul istoric, infrastructura pentru educaţie, dar şi stilul de viaţă pentru petrecerea timpului liber.

Totodată, filmul documentar şi vinietele trebuie să abordeze atât partea mai puţin cunoscută a oraşului din punct de vedere al istoriei, al vieţii culturale şi artistice, al oportunităţilor educaţionale, cât şi elemente de interes deja cunoscute de turişti, dar pentru care este nevoie să se menţină eforturile de promovare, după cum preciza ANT în anunţul său.

Valoare estimată a proiectului este 972.500 de euro, din care contribuţia estimată a Autorităţii Naţionale pentru Turism este de 750.000 de euro, în timp ce contribuţia estimată a National Geographic Channel este de 222.500 de euro, conform documentaţiei făcute publice de ANT la momentul respectiv.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co