Articole

Cele mai bune destinaţii de vacanţă din Europa pentru familii

Portalul de turism tripadviser.com a realizat în acest an un top al destinaţiilor pentru familie în funcţie de preferinţele vizitatorilor. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost de părere că cea mai bună destinaţie de vacanţă pentru familie din Europa în acest an este Florenţa. Aceast loc a fost urmat în clasament de Edinburgh, Londra, Berlin şi Barcelona. Fiecare destinaţie este diferită, dar niciuna nu vă va dezamăgi dacă o veţi vizita.

Florenţa, locul unde Michelangelo şi-a lăsat amprenta

Florenţa este un oraş care încântă atât adulţii, cât şi copiii. Dacă ajungeţi în Florenţa, nu aveţi cum să nu vedeţi sculptura David a lui Michelangelo. David este o sculptură, capodoperă a Renaşterii, creată între 1501 şi 1504 de artistul italian Michelangelo. Este o statuie de marmură albă care măsoară 4,34 metri (5,17 metri împreună cu soclul) a unui bărbat nud. Statuia îl reprezintă pe eroul biblic David. Statuia a fost realizată dintr-un bloc de marmură albă de Carrara, abandonată după eşecul altor sculptori. Michelangelo a ştiut să profite din plin de mărimea blocului de marmură şi să forţeze unul din defecte (o spărtură în care artistul a săpat spaţiul dintre braţul drept şi tors) în favoarea sa. Michelangelo l-a reprezentat pe David cu praştia în mână, chiar înainte de lupta cu Goliat. Iniţial plasat în faţa clădirii Palazzo Vecchio, în Piazza della Signoria, originalul se află, din 1873, expus la Galleria dell’Accademia din Florenţa. Va fi o experienţă de neuitat pentru copii vizitarea Domului din Florenţa, dar cu siguranţă vor fi încântaţi dacă vor gusta cel mai bun desert – gelato (un desert îngheţat, asemănător cu îngheţata). Iar pentru un final frumos de zi trebuie să faceţi un picnic în Piazzale Michelangelo şi să admiraţi cele mai frumoase privelişti ale oraşului.

Edinburgh, locul unde este cel mai faimos castel din Europa

În acest oraş puteţi să vedeţi faimosul Edinburgh Castle, multe muzee pe care le puteţi vizita gratis şi multe festivaluri. Toate aceste lucruri fac din acest oraş unul potrivit pentru o vacanţă cu familia. Castelul Edinburgh din Scoţia este o veche fortăreaţă ridicată pe rocă vulcanică ce a servit drept bază militară în războiul contra Angliei. Printre atracţiile sale se numără Piatra Destinului, deasupra căreia monarhii scoţieni au fost încoronaţi timp de secole. În secolul al XIII-lea, Piatra a fost capturată de un rege englez invadator şi mulţi monarhi scoţieni au luptat pentru a o recâştiga. Dacă tot sunteţi aici, trebuie neapărat să faceţi un tur şi al Royal Yacht Britannia (fostul yacht al familiei regale britanice).

Londra, între artă şi distracţie

Aici desigur că veţi vizita Turnul Londrei, Palatul Buckingham sau London Eye (ochiul Londrei). Pentru a vedea Londra de la înălţime trebuie să vă urcaţi în London Eye, este o roată ce are numeroase capsule, iar într-o capsulă pot intra chiar şi 20 de oameni. Biletul pentru o astfel de călătorie porneşte de la 12 lire. Dar în acelaşi timp puteţi să le arătaţi copiilor dumneavoastră cele mai frumoase opere de artă de la National Gallery (Galeria Naţională) şi Tate Modern. Dar nu trebuie să neglijaţi şi atracţiile mai puţin cunoscute ale Londrei. Copiii adoră Muzeul de Zoologie şi HMS Belfast.

Berlin, locul potrivit pentru copii

Cu siguranţă veţi dori să vizitaţi cele mai bune muzee din Berlin şi siturile istorice – Muzeul Checkpoint Charlie, în mod special. Frumoasele parcuri şi locuri de joacă, cea mai faimoasă Grădină Zoologică şi un Legoland acoperit fac din Berlin o destinaţie potrivită pentru a-ţi petrece vacanţa cu familia.

Barcelona vă va impresiona prin operele lui Gaudi

Dacă ajungeţi înBarcelona este ocazia ideală pentru a face cunoştinţă copiilor dumneavoastră cu vechea cultură catalană.Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turişti, de a se plimba de la rămăşiţele romane spre cetatea medievală, şi spre oraşul modern cu bulevardele sale deschise şi toate intersecţiile lăsate largi de colţurile clădirilor tăiate în mod unic. Centrul istoric al oraşului este aproape plat, în timp ce oraşul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte deSan Francisco. Operele lui Gaudi cu siguranţă îi vor impresiona şi pe cei mici. Remarcabilă este moştenirea oraşului de la arhitectul Antoni Gaudí, care a locuit şi a lucrat la Barcelona, şi care a lăsat lucrări faimoase ca Palau Güell, Parc Güell şi imensa, dar încă neterminata biserică Sagrada Família, care este în construcţie din 1882, fiind finanţată din bani publici ca şi catedralele din Evul Mediu.

sursa: curierulnational.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co