Articole

Cele mai ciudate muzee – VIDEO

Cele mai ciudate muzee – VIDEO

Din tot ceea ce păstrează, adună şi expun oamenii, iată câteva colecţii neobişnuite, care fac o figură aparte în universul muzeelor. În aceste cazuri, pasiunea pentru o idee a dus la rezultate cel puţin surprinzătoare.

Muzeul Naţional de Istorie a Funeraliilor din Houston, SUA… Iată o instituţie care şi-a propus să celebreze bogata istorie a industriei pompelor funebre în America, în care scop a deschis, pe o suprafaţă de 4.000 mp, un muzeu „de profil”.

Muzeul toaletelor se află în New Delhi,India. Muzeul Toaletelor este parte a demersurilor unei organizaţii indiene, de a sprijini îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei, în ţările în curs de dezvoltare, prin construirea de reţele de canalizare, care să prevină contaminarea apelor şi răspândirea unor boli.

Muzeul Şarlataniei este în St. Paul, SUA. Acest muzeu – numit, mai explicit, şi Muzeul Dispozitivelor Medicale Dubioase – a existat, ca instituţie de sine-stătătoare, până în anul 2002. Acum  Muzeul de Ştiinţe expune în mod permanent o parte din colecţiile fostului Muzeu al Şarlataniei în domeniul medical, iar cei care doresc să afle mai multe o pot face vizitând site-ul turism.bzi.ro

Muzeul Artei Proaste este tot în SUA… Acest surprinzător muzeu, singurul din lume dedicat artei proaste („artei prea proaste pentru a fi ignorate” – cum zice sloganul său) şi-a început activitatea în 1993 şi are azi în patrimoniul său cca. 400 de piese.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co