Articole

Gustă din farmecul britanic, la Londra – GALERIE FOTO

Gustă din farmecul britanic, la Londra – GALERIE FOTO

Una din cele mai populare destinaţii turistice din lume, Londra te aşteaptă să-ţi ofere cea mai fascinantă vacanţă în care ai fost până acum, indiferent de bugetul de care dispui pentru concediu. Deşi este renumită ca fiind unul din cele mai scumpe oraşe din lume, Londra este un loc cosmopolit, în care se vorbesc peste 300 de limbi. Un adevărat magnet pentru artişti, actori sau designeri renumiţi, capitala Marii Britanii reprezintă un centru financiar mondial important. Un oraş care stabileşte, fără doar şi poate, tendinţele în artă, arhitectură, modă, design şi tehnologie, Londra este astăzi şi una din capitalele culinare ale lumii. De la o simplă trecătoare romană, ce reprezenta la începuturile sale, oraşul a evoluat enorm, devenind una din cele mai importante urbe din lume. Cuvintele la superlativ la adresa Londrei sunt de prisos, mai bine urcă-te într-un avion şi începe să guşti din farmecul britanic!

Ce poţi vizita

Majoritatea zonelor din Londra sunt arhi-pline de obiective turistice sau istorice. Dacă ar fi să amintim doar câteva dintre acestea, Mayfair, Piccadilly, Saint Jame’s, Kensington sau Chelsea sunt doar câteva din zonele interesante din Londra. Celebrul Big Ben rămâne, însă, unul din cele mai importante atracţii turistice. Devenit o emblemă a capitalei britanice, ceasul arată mai spectaculos noaptea, când este iluminat. Cadranele Big Benului au o suprafaţă de peste doi metri pătraţi, iar minutarul măsoară puţin peste patru metri. Pendulul uriaş al ceasului este reglat de un ceas cu monezi, iar măiestria cu care a fost construit nu i-au permis să se oprească de prea multe ori, în întreaga sa istorie. Big Benul îşi ia numele de la clopotul enorm din interiorul turnului, care cântăreşte nu mai puţin de 13 tone şi care provine din vechiul palat Westminster. Prima transmisiune BBC a fost deschisă de sunetul de la Big Ben, în ultima zi a anului 1923. Turnul ceasului nu este deschis pentru vizitare, însă nu te îngrijora, nu ai pierdut mare lucru! Pe exterior, ceasul este mult mai impresionant. Dacă ajungi la Londra, nu ai cum să nu treci şi pe la Buckingham Palace, care are rol de reşedinţă oficială a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii. În Camera Gărzilor poţi admira tapiţeriile şi ornamentele pereţilor, îmbrăcaţi în mătase viu colorată. Colecţia de tablouri din interiorul palatului îţi va dezvălui adevărate comori artistice ale lui Rubens, Rembrandt, Canaletto sau Vermeer. Deşi are o istorie interesantă, fiind pentru prima dată ales drept reşedinţă monarhală în anul 1837, maiestoasa clădire nu este doar locul unde îşi au reşedinţa Regina Marii Britanii şi Ducele de Edinburgh, ci reprezintă sediul administrativ al instituţiei monarhice. Nu uita să vizitezi, în vacanţa ta la Londra, şi Palatul Parlamentului, Muzeul Madame Tussauds, Podul Tower Bridge, British Museum, Trafalgar Square, Turnul Londrei sau Westminster Abbey.

Recomandări de vacanţă

Este recomandat să îţi cumperi un London Pass, adică un card care îţi va permite accesul la peste 55 de obiective turistice din Londra, la un preţ mai mult decât accesibil. Vei reuşi, astfel, să economiseşti banii pe care ar trebui să-i plăteşti la intrarea la principalele atracţii londoneze. Pe lângă intrări gratuite, vei mai beneficia de un ghid în şapte limbi de circulaţie internaţională cu o mulţime de informaţii care ţi-ar putea fi de folos în excursia ta. Mai mult decât atât, nu vei mai fi nevoit să stai la cozile interminabile de la intrările obiectivelor turistice şi, pentru câteva lire în plus, vei putea circula cu un singur card pe toate liniile mijloacelor de transport în comun, pe care ţi le va pune Londra la dispoziţie.

Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN

pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co