Interne

Circuit de Formula 1 in Romania

Circuit de Formula 1 in Romania

Romania ar putea avea un circuit de Formula 1 in Romania. Propunerea vine din partea unei companii germane care a indicat si locurile posibile unde se poate construi un astfel de circuit: lituralul romanesc sau capitala tarii.

Compania germana Tilke, specializata in design de circuite auto de teste si competitii, vrea sa dezvolte un circuit de Formula 1 in Romania, in Bucuresti sau pe litoral, scrie Mediafax.

„Am avut o intalnire si cu un reprezentant al unei companii foarte cunoscute care proiecteaza toate circuitele de Formula 1 din lume. Deocamdata sunt discutii de tatonare si ii astept la Bucuresti pe directorii acestei companii. Ei isi propun sa faca un circuit de Formula 1 in Romania. In ce masura va fi relevant si important pentru noi sa avem acest circuit ramane de vazut”, a declarat joi ministrul Dezvoltarii Regionale, Cristian Petrescu, aflat la Targul de Turism de la Berlin.

El nu a precizat numele companiei. Anterior in cursul zilei de joi ministrul a avut programata o intalnire cu reprezentantii Tilke, cunoscuta ca cea mai mare companie de design si proiectare a circuitelor auto.

Petrescu a adaugat ca proiectul ar putea fi dezvoltat in parteneriat public-privat, pentru ca MDRT si bugetul statului nu isi permit o investitie de acest gen. La un astfel de parteneriat, statul ar urma sa contribuie cu terenul si infrastructura.

Tilke a inceput anul trecut un proiect la Tarlungeni, judetul Brasov, pentru un circuit automobilistic omologat FIA. Investitia ar urma sa fie finalizata in 2014 si va permite organizarea tuturor competitiilor auto, mai putin Formula 1.

Sursa: mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co