Interne

Computerul, alternativa la calatorii

Computerul, alternativa la calatorii

Necesitatea de a cheltui cat mai putin pe timp de criza, dar si dezvoltarea mijloacelor tehnice genereaza o noua forma de comunicare: intalnirile virtuale de business.Video si teleconferintele au devenit din ce in ce mai acceptate si des folosite in corporatii. O treime dintre companiile intervievate intr-un sondaj al furnizorului de solutii si plati pentru turismul de afaceri AirPlus International au spus ca intalnirile virtuale s-au inmultit in organizatiile lor, potrivit dailybusiness.ro.

Corporatiile care si-au propus sa scada cheltuielile cu calatoriile de afaceri si-au mutat atentia pe alternative ca videoconferintele, webcasting-ul sau teleconferintele in recesiune.

Mai mult, intr-un sondaj al AirPlus efectuat in urma cu doi ani 81% din companii au spus ca in primele 6 luni din acel an au crescut numarul de  teleconferinte, iar 71% ca au implementat conferintele web, in timp ce 38% utilizau chiar teleprezenta.

Totusi, in prezent, bugetele destinate deplasarilor de afaceri au inceput sa se revigoreze, 59% din companii spunand ca bugetul de calatorii de afaceri este mai mare sau la fel decat cel din perioada pre-recesiune.

Solutiile alternative de intalniri raman frecvente in multinationale. Doar 1% din respondenti spun ca intalnirile virtuale au scazut ca numar, in timp ce calatoriile de afaceri au crescut, in acest an.

32% afirma ca intalnirile virtuale au crescut ca numar, dar ca nu au inlocuit calatoriile de afaceri, in timp ce alte 32 de procente spun ca in companiile lor a crescut numarul intalnirilor virtuale, dar nu simultan cu turismul de business, ci in defavoarea calatoriilor.

O alta treime spun ca acestea au ramas la fel ca anul trecut. Pentru majoritatea respondentilor, cel mai important argument in favoarea intalnirilor virtuale il reprezinta costurile crescute ale calatoriilor.

Majoritatea respondentilor considera insa ca doar uneori intalnirile virtuale au fost mai eficiente decat cele „fata in fata”.

Sursa: www.dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co