Articole

Corul Madrigal, în concert de Crăciun la Ateneul Român

Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, dirijat de Anna Ungureanu, va susţine, pe 14 decembrie, la Ateneul Român din Bucureşti, două concerte de Crăciun, relatează Mediafax. Acestea au devenit deja o tradiție pentru iubitorii genului, ansamblul interpretând aceste colinde de 51 de ani.

Cu o experienţă dobândită pe parcursul celor 4.100 de concerte susţinute şi cu un repertoriu greu de egalat, Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin pregăteşte pentru iarna aceasta un regal de colinde şi cântece de iarnă din repertoriul românesc şi internaţional.

„Am pus în vânzare bilete pentru toate categoriile de public, cu intenţia de a oferi posibilitatea participării la tradiţionalul şi mult râvnitul «Concert de Crăciun» tuturor acelora care ascultă muzica Madrigalului de zeci de ani şi care iubesc sunetul nostru. De departe, în perioada sărbătorilor de iarnă, acesta este cel mai frumos şi mai călduros concert clasic românesc”, a declarat managerul Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, Maria Stoica pentru Mediafax.

madrigal

Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, la casieria Hotel Ibis Bucureşti, casieria Metrou Unirii 1 Bucureşti, casieria Palatul Copiilor Bucureşti, casieria Sălii Radio, la 520 de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, în magazinele Inmedio şi Germanos. Preţurile biletelor variază între 60 de lei şi 200 de lei, după cum urmează: categoria 1 (lojă regală) – 200 de lei, categoria a II-a (primul rând de loji) – 150 de lei şi categoria a III-a – 60 de lei.

Corul Madrigal a fost înfiinţat în anul 1963, de reputatul dirijor Marin Constantin, şi a susţinut până în prezent concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America şi Asia.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri şi promovarea artei la cele mai înalte niveluri, corul a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial UNESCO. La cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” (2013), Corul Madrigal a primit diploma şi trofeul UNESCO „50 de ani de excelenţă în patrimoniul muzical universal”, din partea Federaţiei Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO din Europa şi America de Nord, în semn de omagiu şi recunoaştere a întregii activităţi desfăşurate.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co