Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Cu Mocanita, de Paste, pe Valea Vaserului

Cu Mocanita, de Paste, pe Valea Vaserului

Mocanita este un tren forestier, a carui utilizare in Romania este din ce in ce mai restransa – pe langa vechimea utilajelor si costurile mari de intretinere, mocanita trebuie sa faca fata si noilor posibilitati de transport, care au o fiabilitate mai buna. Totusi, dincolo de aceste greutati, mocanita supravietuieste – in buna masura datorita nevoii de deplasare a localnicilor, dar mai ales pentru ca a devenit un obiectiv turistic. Asadar ce spuneti de o plimbare cu Mocanita, de Paste, pe Valea Vaserului.

Calea Ferata Forestiera Viseu de Sus pofteste calatorii in Mocanita sa cocheta, care va circula cu program special pe Valea Vaserului cu ocazia Sarbatorilor Pascale 2012. Mocanita va circula dupa un program bine stabilit in zilele de 15, 16, 17, 19 si 21 aprilie 2012. Plecarea se va face la  ora 10:00 din gara CFF Viseu de Sus; Sosirea are loc. la ora 15:00 in Viseu de Sus. Traseul este simplu: Viseu de Sus – Paltin.

Pretul pentru adulti: 49 lei/pers; Studenti: 43 lei/pers; Scolari: 36 lei/pers

Inclus in pret: Calatoria cu Mocanita, la intampinare o tuica, o cafea, o placinta, insotitor de tren pe parcursul intregii calatorii; Duminica 15 aprilie program surpriza.

O excursie cu mocanita pe valea acestui rau din Maramures este ceva inedit. Construita intre anii 1930 – 1933, linia ferata pe ecartament ingust (760 mm) are o lumgime de 56 km, intre Viseu si Izvorul Comanului. Pe aceste traseu, cea mai inalta altitudine a liniei ferate este in zona Comanu (1.100 m), plecarea din Viseu fiind la altitudinea de 600 m. Locomotivele, model „Resita”, sunt fabricate in anii „50.

O alta zona in care mocanita inca mai circula este Judetul Alba. Aici, autoritatile locale au apelat la un artificiu legislativ pentru salvarea de la topit a liniei fostului trenulet care strabatea Apusenii, mocanita. Este vorba despre declararea acesteia ca monument istoric.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co