Interne

Cu toată viteza pe șine la munte!

Se poate parcurge distanța București – Brașov în 2 ore? Oricât de uimitor ar părea, răspunsul este da. CFR Călători a testat linia Bucureşti-Braşov şi a parcurs-o în două ore, având o viteză maximă de 140 de kilometri la oră, scrie Adevarul.ro.

Astfel, CFR Călători intenţionează să reducă duratele de parcurs între Bucureşti şi Braşov, la fel cum – începând cu sezonul estival 2014 – a fost posibil pe ruta Bucureşti-Constanţa.

„În cadrul probelor, pe distanţa Bucureşti Nord – Braşov, trenul a parcurs 2 ore şi 13 minute la dus (cu trei opriri), iar la întoarcere a parcurs 1 oră şi 58 de minute, fără opriri. Viteza maximă de circulaţie a fost de 140 km/h între Bucureşti şi Floreşti Prahova. Trenul a fost compus dintr-o locomotivă electrică şi cinci vagoane modernizate“, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

CFR_Calatori_LE5100_with_passenger_train (1)

În prezent, distanţa dintre Bucureşti Nord şi Braşov (166 de kilometri) este parcursă de majoritatea trenurilor, în medie, în două ore şi 40 de minute, iar trenurile IC 346, IC 347 parcurg această distanţă în două ore şi 30 de minute.

În perioada următoare se vor mai realiza şi alte teste, iar în urma analizelor există posibilitatea implementării acestui proiect în traficul zilnic. „Suntem conştienţi de faptul că pasagerii îşi doresc să ajungă într-un timp cât mai scurt la destinaţie. Ne dorim să dispunem de materialul rulant adecvat necesar şi de o infrastructură feroviară modernă. Şi chiar dacă nu ne putem compara cu ţări în care trenurile merg cu 300 km/h, până la realizarea investiţiilor necesare, CFR Călători îşi propune să îmbunătăţească şi să respecte timpii de parcurs pentru circulaţia în condiţii de siguranţă. Mulţumim pentru înţelegere tuturor celor care aleg trenurile noastre“, a declarat Adrian Vlaicu, directorul operaţional al CFR Călători.

Sursa: Adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co