Interne

Cum vrea Brașovul să reducă traficul auto?

Primăria din Braşov şi-a propus să reducă traficul auto din oraş şi încearcă să-i convingă pe cei care vin în vizită sau pe navetişti să-şi lase maşinile la marginea oraşului şi să folosească transportul în comun, scrie digi24.ro. În acest sens, a amenajat un terminal în care călătorii găsesc locuri de parcare, sală de aşteptare şi ghişee de unde să cumpere bilete.

La capătul liniei de autobuz care merge în centrul oraşului a fost ridicat un terminal modern, cu şapte peroane. Construcţia se întinde pe 6.000 de metri pătraţi şi include un spaţiu în care călătorii găsesc o sală de aşteptare, toalete, birou de informaţii şi ghişeu de la care pot cumpăra bilete. Lângă terminal a fost amenjată şi o parcare cu 20 de locuri.

Peak_hour_traffic_in_melbourne (1)

Un nou terminal va fi inaugurat la finalul aceste săptămâni. Investiţia totală se ridică la 18,74 milioane de lei, din care 98% sunt fonduri europene.

Şi primăria din Cluj vrea să facă revoluţie în transport. Clujenii care merg cu maşina personală de obicei sunt tentaţi acum să îşi parcheze autoturismul cu doar 1 leu şi să primească de acest leu şi bilet de transport către centrul Clujului, dacă acceptă să îşi lase maşina la marginea oraşului.

Sursa: Digi24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co