Destinaţii din Europa pe care le putem vizita cu autobuzul turistic
În majoritatea capitalelor din Europa vom găsi autobuze turistice cu care să vizităm obiectivele turistice din oraşele respective. Singura capitală din această selecţie este Bucureştiul. Aşadar vom vedea şi în România autobuze pline de turişti, pentru că a fost inaugurat primul traseu turistic din Capitală.
Aarhus este al doilea oraş ca mărime din Danemarca
Aarhus este pe partea de est a peninsulei Jutland, în centrul geografic al Danemarcei. Potrivit municipalităţii de la Aarhus, acesta are o populaţie de aproximativ 1,2 milioane de persoane. Aarhus este principalul oraş şi cel mai mare din Iutlanda de Est zona metropolitană. Cu mai mult de 1,2 milioane de persoane care locuiesc în domeniul pe care îl reprezintă aproximativ 23% din populaţia Danemarcei şi care este cea mai mare zonă urbană după zona metropolitană Copenhaga.
Pentru a face un tur cu autobuzul turistic trebuie să achitaţi 20 de euro pentru 1 persoană pentru o zi, iar pentru 2 zile în jur de 25 de euro. În cazul copiilor costul pentru un bilet ajunge la 11 euro/zi şi 13 euro/ 2 zile.
Albufeira este un oraş în Portugalia, pe Coasta Algarve
Albufeira este un oraş în Portugalia. Aceasta este o destinaţie turistică în principiu datorită locaţiei sale pe coastă. Acesta este poziţionat la o distanţă de 250 km de la Lisabona, şi se află în imediata apropiere a Castelului Paderne. Albufeira este una din staţiunile de top ale regiunii. Facilităţile includ un port de agrement, terenuri de golf, plus nenumărate hoteluri, blocuri de apartamente, restaurante şi baruri pentru inundaţiile anuale de vizitatori. Pentru a face un tur cu autobuzul turistic trebuie să achitaţi 13 de euro pentru un adult pentru 24 de ore, iar pentru 4 zile în jur de 20 de euro. În cazul copiilor (între 4 şi 12 ani) costul pentru un bilet ajunge la 6,5 euro/24 ore şi 10 euro euro/ 4 zile.
Benalmadena, oraşul de pe Costa del Sol
Această destinaţie este formată din trei părţi – Benalmadena Pueblo, Arroyo de la Miel şi Benalmadena Costa. Cea mai interesantă parte este Benalmadena Costa, cu plajele sale lungi, o viaţă de noapte animată şi oferte gastronomice delicioase. Aici se află şi Puerto Marina, un mall de cumpărături în aer liber, port de ambarcaţiuni şi un complex de clădiri aflate pe suprafaţa apei. Aici viaţa începe cu adevărat după ora 10 seara. Oraşul Benalmadena se întinde de la poalele Munţilor Soerra de Mijas până la coastă. Deoarece este situat pe un deal, locuitorii au privelişti minunate spre mare. Partea cea mai mare a populaţiei locuieşte în Arroyo de la Miel. Pe malul coastei se află o clădire ciudată, Castelul lui Bil-Bil, construit în 1934 în stil neo-arab şi care este folosit de către consiliul oraşului pentru expoziţii şi evenimente culturale.
Pentru a face un tur cu autobuzul turistic trebuie să achitaţi 13 de euro pentru un adult, iar în cazul copiilor (între 5 şi 15 ani) costul pentru un bilet ajunge la 6,5 euro.
Bergen, un oraş în Norvegia care a fost dominat de nemţi
Bergen este un oraş în judeţul Hordaland, vestul Norvegiei. Oraşul are aproximativ 239.209 de locuitori şi este al doilea cel mai mare oraş din Norvegia. Cartierul „Bryggen” din Bergen a fost înscris în anul 1979 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. În forma lor actuală, depozitele de mărfuri din cartierul Bryggen („chei”, „ponton”) au fost construite în 1702, dar primii comercianţi germani s-au stabilit acolo deja prin 1230. Străinii nu aveau voie să locuiască în oraş, cu excepţia sezonului de vară, dar germanii au primit permisiune specială să stea şi iarna începând cu anul 1278. Comerţul din Bergen a fost astfel dominat de germani, care au intrat în Liga Hanseatică. Între 1172 şi 1702 Bryggen a ars de 7 ori. De fiecare dată, clădirile au fost reconstruite după modelul original. În 1927, cartierul a fost numit patrimoniu naţional, dar a fost distrus în marea sa majoritate de o explozie puternică în 1944, şi de alte două incendii (1955 şi 1958). Fundaţia Bryggen a fost fondată în 1962, ea având ca scop să păstreze cartierul în condiţii cât mai bune. Pentru a vizita acest oraş puteţi să alegeţi varianta autobuzului turistic. Un adult trebuie să achite 24 de euro în timp ce pentru un copil între 5 şi 15 ani un bilet costă 16 euro. Dacă doriţi un pachet de familie cu bilete pentru 2 adulţi şi până la 3 copii atunci trebuie să achitaţi suma de 72 de euro.
Cadiz, una dintre cele mai vechi aşezări umane din Peninsula Iberică
Cadiz este capitala provinciei Cadiz, Andaluzia, Spania şi una dintre cele mai vechi aşezări umane din Peninsula Iberică. Oraşul are o populaţie de 136.236 locuitori.
Cadiz este unul dintre pretendenţii la titlul de cel mai vechi oraş al Europei. Originile sale datează de pe vremea fenicienilor, iar legenda face legătura dintre întemeierea aşezării şi unul dintre miturile despre Hercule. Cadiz a fost întemeiat în preajma anului 1104 î.Hr. sub forma coloniei feniciene Gadir (al cărui nume însemna pur şi simplu „cetate”). Locuitorii oraşului îşi spun şi astăzi „gaditanos”. Fenicienii au organizat aici un depozit de staniu, pe care-l aduceau din Marea Britanie.
Pentru a face un tur cu autobuzul turistic trebuie să achitaţi 15 de euro pentru un adult/24 ore, iar în cazul copiilor (între 7 şi 16 ani) costul pentru un bilet ajunge la 7 euro.
Funchal, fondat de Joao Gonçalves Zarco în 1421
Funchal este capitala Insulelor Madeira din Oceanul Atlantic, insule care ţin de Portugalia. A fost fondat de Joao Gonçalves Zarco în 1421 şi ridicat la rangul de oraş de către regele portughez Manuel I în 1508. În secolul al XVI-lea Funchal a fost un important punct de tranzit între Indii şi Lumea Nouă, şi era considerat a fi un loc cu bunăstare. A fost şi punctul de plecare al zahărului şi vinului de Madeira. Între 1892 şi 1905, Portugalia a emis o serie de timbre poştale cu inscripţia „Funchal”, dar a revenit la denumirea de Madeira. Pentru a face un tur cu autobuzul turistic trebuie să achitaţi 12 de euro pentru un adult, iar în cazul copiilor (între 4 şi 12 ani) costul pentru un bilet ajunge la 6 euro.
Messina este al treilea oraş ca mărime din Sicilia, Italia
Messina este şi capitala provinciei cu acelaşi nume. În acest oraş locuiesc 260.000 de oameni. Avantajele portului natural din Messina şi aşezarea strategică a oraşului au fost apreciate încă din Antichitate. Aşezarea a fost cucerită, condusă şi distrusă pe rând de greci, de cartaginezi, de mamertini, de romani, de bizantini, de arabi, de normanzi, de francezi, de spanioli şi de italieni. Mai devastatoare decât distrugerile provocate de războaie au fost cutremurele de pământ: niciun alt oraş italian nu a avut atât de mult de suferit de pe urma lor.
Pentru a vizita acest oraş puteţi să alegeţi varianta autobuzului turistic. Un adult trebuie să achite 15 euro în timp ce pentru un copil între 5 şi 15 ani un bilet costă 7,5 euro. Dacă doriţi un pachet de familie cu bilete pentru 2 adulţi şi până la 3 copii atunci trebuie să achitaţi suma de 45 de euro.
Paphos este un oraş situat în partea de vest a Ciprului
Paphos este înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Din 1982 localitatea este deservită de un aeroport internaţional. Pentru a vizita acest oraş puteţi să alegeţi varianta autobuzului turistic.
Un adult trebuie să achite 12,5 euro în timp ce pentru un copil între 5 şi 15 ani un bilet costă 5 euro. Dacă doriţi un pachet de familie cu bilete pentru 2 adulţi şi până la 3 copii atunci trebuie să achitaţi suma de 30 de euro.
Bucureşti
Dacă până miercuri în Bucureşti nu găseam autobuze turistice, a fost inaugurat primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni. Autobuzele supraetajate închiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanţa au început să circule ieri pe traseul turistic cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB şi de Ministerul Turismului. Autobuzele supraetajate vor circula între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs în aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri şi 14 staţii, a anunţat RATB, miercuri, într-un comunicat de presă. Autobuzele vor merge pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, apoi din nou prin Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei. Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice. Costul unui bilet va fi de 25 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii care au sub 7 ani, însoţiţi de adulţi, nu vor avea nevoie de bilet. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.
sursa: curierulnational.ro