Interne

Domeniul schiabil în România

Domeniul schiabil în România

În Romania se poate schia in prezent pe 116 kilometri de partii din 17 judete, domeniul schiabil fiind cat o statiune din Austria sau Franta, care nu dispune insa de aceleasi facilitati de schi. Romania are in acest moment 130 de partii de schi omologate, cele mai multe cu lungimi de pana intr-un kilometru, potrivit datelor transmise de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Cei mai multi metri de partie de schi din tara, 24.415 metri, se gasesc in judetul Brasov, in care functioneaza 19 partii in statiunile montane Poiana Brasov, Bran, Predeal, Paraul Rece si Moeciu, potrivit datelor de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Pe locul doi in topul judetelor cu cea mai generoasa infrastructura de schi se pozitioneaza judetul Prahova, cu 22.200 metri de partie de schi. In Azuga, Busteni si Sinaia sunt mai multe partii administrate de primariile locale si de consilii. Cea mai lunga partie din acest judet este Drumul de Vara, cu o lungime de 2972 de metri.

Judetul Harghita ocupa locul trei in topul judetelor cu cea mai multi metri de partie. Pe 12.833 de metri de partie se poate schia in acest judet. Cea mai lunga partie are 1.149 metri si se afla in Pasul Bucin (partia Havas Bucin).

Si in Maramures se poate schia pe timp de iarna. Judetul are mai multe partii, care totalizeaza 11.859 de metri, amplasate in Cavnic, Borsa, Desesti, Mogosa si alte statiuni. Aceste partii sunt administrate atat de primariile locale cat si de companii private. In judetul Suceava sunt 8.003 metri de partie, cea mai lunga fiind partia Dealul Negru cu 3000 de metri din Vatra Dornei. A doua cea mai lunga partie este Soimul din Gura Humorului cu 1.462 de metri, potrivit datelor de la MDRT.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co