Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Erupţie spectaculoasă a vulcanului Lokon din Indonezia, care nu a afectat însă zborurile

Vulcanul indonezian Lokon a cunoscut duminică cea mai spectaculoasă erupţie din ultimele săptămâni, proiectând nori enormi de cenuşă la 3.500 de metri altitudine, au anunţat autorităţile.
„Vulcanul a intrat în erupţie în această dimineaţă şi este vorba despre cea mai mare erupţie de la sfârşitul lui iunie”, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de vulcanologie din Indonezia, Kristianto.
„Am cerut aeroportului să fie în stare de alertă pentru că cenuşa se va ridica. Dar până în prezent zborurile nu sunt afectate”, a declarat el.
„Vulcanul este în continuare în faza sa de erupţie. Nu putem să prevedem dacă activitatea vulcanică va încetini sau dacă vor mai fi erupţii”.
Peste 5.200 de persoane au fugit din jurul vulcanului de la erupţia care a început joi, cu roci, lavă şi cenuşă aruncate la peste un kilometru înălţime.
Alerta a fost ridicată la nivelul maxim după ce activitatea vulcanului, care are o altitudine de 1.580 de metri şi este situat în nordul insulei Sulawesi, a crescut semnificativ în intensitate în iunie.
Joi seara, o erupţie mai puternică decât altele „a proiectat cenuşă, nisip şi roci la o înălţime de 1.500 de metri”, potrivit lui Kristianto. Vegetaţia luase foc pe o rază de 500 de metri în jurul vulcanului.
Noi erupţii, mai puţin importante, s-au produs vineri dimineaţa.
Aproximativ 28.000 de persoane locuiesc în împrejurimile vulcanului Lokon, unul dintre cei mai activi din regiune. El a intrat în erupţie şi în 1991, provocând moartea unui turist elveţian, apoi în 2002.


sursa: mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co