Interne

Exponate noi şi ambianţă mai modernă la MNIR

Exponate noi şi ambianţă mai modernă la MNIR

Muzeul Naţional de Istorie a României a redeschis expoziţia permanentă „Tezaur Istoric”. Expoziţia fusese închisă  pentru public încă de la sfârşitul lunii februarie pentru lucrări de refacere şi modernizare. Vernisajul a fost doar primul dintr-o serie de evenimente ce marchează aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie.

“Tezaurul Istoric”, cea mai importantă expoziţie a muzeului accesibilă publicului, a fost închisă între 28 februarie şi 11 aprilie 2012 pentru lucrări de refacere şi modernizare. n paralel, a avut loc şi un amplu proces de îmbogăţire şi modernizare a expunerii, pentru a face expoziţia mai accesibilă şi prietenoasă pentru public.

Pentru ca situaţia să fie remediată, au fost făcute investiţii substanţiale. A fost achiziţionat un număr de vitrine moderne şi expuse o serie de piese de mare valoare istorică şi artistică, unele inaccesibile publicului larg în ultimii 10 ani, sau altele, de o mare valoare, care nu fuseseră expuse niciodată. De asemenea, vor fi expuse câteva capodopere ale artei metalului preţios din epoca modernă, între care o rafinată fructieră, donată de regina Victoria a Marii Britanii cu ocazia căsătoriei nepoatei ei Maria, cu principele moştenitor al României, Ferdinand. Tot în noua expoziţie a Tezaurului poate fi admirată Coroana de Oţel a regilor României.

La redeschiderea expoziţiei “Tezaur Istoric” a participat şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Lucrările de modernizare a sălii Tezaur au fost terminate într-un timp foarte scurt, mai puţin de o lună de şi jumătate. Ele nu reprezintă, însă, decât începutul unui amplu proces de modernizare a Muzeului Naţional de Istorie. Toate expoziţiile vor fi extinse, iar copia columnei lui Traian va fi transformată astfel încât să reprezinte mai bine spiritul timpului pe care îl evocă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co