Interne

Fii un turist constient!

Fii un turist constient!

J’Info Tours este primul tour – operator din Romania care implementeaza un nou mod de a calatori – VOLUNTOURISMUL.

Ce este VOLUNTOURISMUL? Este calatoria care include voluntariat pentru cauze caritabile, cu spatiul de desfasurare in Romania sau in strainate. Rolul J’Info Tours este de a implica turistii in diverse proiecte de acest tip si de a-i initia in astfel de calatorii.

“Cum am ajuns sa creez astfel de vacante? Am intreprins o calatorie intr-o tara africana si intr-una din zile am travesat o zona desertica, oprindu-ne la o cafenea din traseu. La un moment dat, la gardul cafenelei au aparut cativa copii berberi, murdari si tristi, care intindeau manutele in speranta ca vor primi ceva de mancare. M-am apropiat de ei si le-am oferit cateva bomboane de ciocolata. Am asistat stupefiata la o scena ingrozitoare, copiii au inceput sa muste din ciocolata fara sa scoata ambalajul. M-am simtit obligata sa-i invat cum sa mananca ciocolata. Astfel de mici gesturi putem sa facem oricind, chiar gestul de a cumpara artizanat de la localnici este un gest care se inscrie in voluntourism.” a declarat Carmen Pavel, Presedinte J’Info Tours.

Conform statisticilor, cei care se implica in astfel de vacante sunt in special tineri intre 20-39 de ani, cu studii superioare; 40% din americani spun ca s-ar implica in vacante de voluntourism si 13% declara ca au efectuat astfel de vacante; 26% din pensionarii americani declara ca ar intreprinde acest tip de vacante in Europa sau Africa.

Sursa: comunicat J’Info Tours

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co