Interne

Flori de mină la Muzeul de Geologie

Flori de mină la Muzeul de Geologie

Mai puţin proeminent pe harta muzeelor din România, dar, fără îndoială, foarte bogat în exponate, Muzeul Naţional de Geologie a fost deschis publicului a fost deschis publicului în anul 1990. Amenajat în clădirea istorică a Institutului Geologic, muzeul este depozitarul unui patrimoniu de peste 80.000 de eşantioane de minerale, roci şi fosile.

Muzeul Naţional de Geologie este organizat asemenea unei cărţi, ce descrie principalele domenii ale geologiei. Practic, muzeul îşi propune să explice fenomene şi evenimente petrecute în istoria scoarţei terestre, cu ajutorul unui bogat patrimoniu de eşantioane. Fără îndoială, cea mai impresionantă sală este cea a colecţiilor, unde veţi găsi spectaculoase flori de mină.

Alături de sala florilor de mină, sala Mezozoicului este preferata publicului, pentru machetele de dinozauri care îi fascinează pe cei mici, dar şi pe cei mai curioşi dintre adulţi. Tot aici puteţi vedea cum arătau anumite specii de animale care au dispărut o dată cu dinozaurii.

În ultimii ani, Muzeul de Geologie a preluat modelul Muzeului Ţăranului Român şi oferă programe interactive cu publicul, programe publice pentru adulţi şi copii, proiecţii, târguri de pietre preţioase şi semipreţioase. Expoziţiile permanente de roci, minerale şi fosile pot fi vizitate de marţi până vineri, între orele 10 şi 18.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co