Externe

Vacanta de vara

Vacanta de vara

Un sondaj din Statele Unite, din cadrul unui program, Hilton’s HHonors, realizat in vara 2011 a studiat preferintele turistilor in situatiile in care acestia ar fi obligati sa aleaga din doua variante de vacanta.

Persoanelor chestionate li s-a cerut sa spuna daca prefera sa mearga cu masina 10 ore fara muzica sau vreo alta posibilitate de distractie sau sa zboare cu avionul tot 10 ore, alaturi de copii care plang. 50% dintre repondenti au preferat sa mearga cu masina, 15% dintre ei s-ar urca in avion, iar restul nu au nicio parere sau nu vor niciuna dintre variante.

Persoanele chestionate au ales intre o vacanta fara telefoane mobile, computere si alte aparate de acest gen, pe de o parte si o vacanta de unul singur, cu toata tehnologia in bagaj, dar fara oameni in jur. 49% dintre repondenti au ales o vacanta in care sa aiba pe cineva alaturi, chiar daca sunt nevoiti sa renunte la aparatura. 31% au preferat sa fie singuri dar sa nu se desparta de telefon si gadgeturi. 20% nu au vrut niciuna dintre variante.

Sondajul arata ca cei mai multi turisti ar prefera o vacanta cu seful in anumite conditii. Sondajul arata ca 36% dintre repondenti s-ar duce mai degraba in concediu cu superiorul ierarhic decat sa scoata de 2 ori mai multi bani din buzunar pentru o vacanta cu vedeta favorita. 50% dintre repondenti nu ar alege niciuna dintre cele doua variante.

Un alt sondaj realizat de Hotwire.com in vara 2011, arata ca 41% dintre adultii care calatoresc in Statele Unite isi folosesc bugetul de vacanta pe calatorii facute din interes (profesional, familial etc). 89% dintre repondenti spun ca le-ar placea sa aiba parte de mai multe calatorii de placere, daca ar dispune de bani si timp pentru asa ceva.

Sursa: turism.acasa.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co