Imobiliare Valea Prahovei
Externe

FLUXUS în Germania: 1962-1994

FLUXUS în Germania: 1962-1994

O lungă poveste cu multe noduri. Aşa sună propunerea MNAC în prag de sărbători pentru iubitorii artei contemporane. Expoziţia vernisată aseară este dedicată grupării Fluxus, considerată una dintre cele mai radicale şi mai experimentale manifestări artistice încă din anii ’60.

Cu originile în muzica experimentală a lui John Cage, mişcarea s-a constituit într-o comunitate globală de artişti vizuali, poeţi şi muzicieni şi o reţea multidimensională de întâlniri, performance-uri, idei şi obiective. Prin concepte ca anti-artă, anti-poezie, anti-muzică ori anti-literatură, Fluxus se aseamănă destul de mult cu mişcarea Dada. Expoziţia de la MNAC prezintă lucrări ale membrilor Fluxus: de la desene, fotografii şi publicaţii la instalaţii şi înregistrări ale concertelor Fluxus din Germania. Nu lipsesc nici o serie de piese de teatru radio produse la Köln pentru Radiodifuziunea Germaniei de Vest.

  „Mă bucur că putem prezenta astăzi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană această expoziţie care reprezintă cea mai importantă epopee adresată mişcării Fluxus. Şi despre relaţiile româno-germane putem afirma că reprezintă o poveste lungă cu multiple noduri, în special dacă vedem nodurile ca pe nişte puncte de legătură. Relaţiile noastre culturale sunt condiţionate istoric şi sunt puternic marcate de tradiţie.”

 

Curatorul surprinzătoarei expoziţii este Rene Block. Mâine seară, tot la MNAC, acesta va susţine o conferinţă pe tema expresiilor artistice ale grupării Fluxus.

Traducere: „Influenţa Fluxus nu poate fi încă măsurată de experţi, dar influenţa generaţiei tinere de artişti creşte din ce în ce mai mult. Unii dintre artiştii Fluxus sunt încă activi şi vor sărbători la anul 50 de ani de la naşterea acestei manifestări artistice. Fluxus este, în sine, o mişcare istorică, primul curent artistic răspândit în limba engleză.”

Expoziţia a fost adusă la Bucureşti cu sprijinul Ambasadei Germane şi al Institutului Goethe. Aveţi timp să o vizitaţi până la data de 31 ianuarie 2012.  

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co