Interne

Investitorii din turism au cerut fonduri…

Investitorii din turism au cerut fonduri…

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a primit în perioada 17 aprilie-16 mai peste 2.000 de solicitări pentru finanţarea turismului rural prin PNDR, fondurile nerambursabile cerute, de 285,6 milioane euro, depăşind cu mult bugetul disponibil, de 186,5 milioane euro.

Proiectele depuse se referă în special la investiţiile în infrastructura de primire turistică , dar şi a celei de agrement , precum şi în centrele de informare şi amenajarea de marcaje turistice.

Cele mai multe cereri de finanţare conforme au fost depuse de solicitanţi din regiunea Nord-Vest – 468 de proiecte, în valoare totală de 80 milioane euro.

Solicitările vizează măsura 313 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

În această sesiune de depunere au fost aduse modificări importante privind investiţiile generatoare de profit, dintre care cea mai importantă este creşterea procentului finanţării cu fonduri nerambursabile. De exemplu, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul nerambursabil era de 70% din totalul cheltuielilor eligibile, iar în urma modificărilor aduse acesta creşte la 85%. De asemenea, a fost majorat plafonul maxim al finanţării, respectiv de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru un proiect”, arată APDRP, într-un comunicat.

Totodată, proiectele de investiţii care vizează activităţile recreaţionale beneficiază de finanţare nerambursabilă de 85% din cheltuielile eligibile, pondere majorată de la 50%. În acest caz, plafonul maxim al finanţării este de 200.000 de euro.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co