Externe

Orasul de sub oras

Orasul de sub oras

O destinatie vieneza mai putin cunoscuta, insa tot atat de bine organizata ca si vizitarea unui muzeu este reteaua de canalizare a orasului.

Asa cum, la Viena, aproape totul are o poveste, acest tur mai putin obisnuit porneste de la o poveste..  filmata.

Un film “de Oscar”, realizat de Carol Reed in 1950. Scenariul celebrului Graham Greene prinde viata in distributia nu mai putin celebrilor Orson Wells, Alida Vali si Joseph Cotten, in Viena postbelica.

Realizata cu mai mult de jumatate de secol in urma, pelicula “Der Dritte Mann” (“Al treilea om”, “The third man”- in original) este nu numai o reusita cinematografica (a fost desemnat cel mai bun film britanic al secolului 20), ci are si o reala valoare documentara, este un autentic instantaneu al Vienei din perioada Razboiului Rece.

Pe urmele lui Harry Lime, personajul principal al filmului, turistii au ocazia sa vada zone in care a fost filmata pelicula, intr-o atmosfera de suspans, care reconstituie ingenios lumea secreta a spionajului cu ajutorul celor mai noi tehnologii de proiectie si iluminare.

Pelicula “The third man” este disponibila in permanenta la unul din cinematografele Vienei, vizionarea ei fiind recomandata inainte de calatoria prin canalele orasului, pentru mai buna intelegere a traseului.

Calatoria la sapte metri adancime sub strazile Vienei inseamna insa mai mult decat culisele unui film. Turistii au si posibilitatea sa afle detalii tehnice despre calitatea si eficienta celui mai vechi sistem de canalizare din Europa, care astazi combina inovatia tehnologica cu o lunga istorie.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co