Interne

Laguna Albastra – Cluj Napoca

Laguna Albastra – Cluj Napoca

Laguna Albastra s-a format la Cluj Napoca. In comuna Aghiresu, la cateva zeci de kilometric de Cluj, in imediata apropiere a comunei, in spatele dunelor uriase de nisip, se poate vedea unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale din tara denumit Laguna Albastra.

Situata in comuna Aghiresu, la 30 de kilometri de Cluj, zona cunoscuta ca Laguna Albastra a fost vanduta de municipalitate in momentul in care reprezentantii primariei au ajuns la concluzia ca ei nu vor avea niciodata fondurile necesare amenajarii lacului. Aici, in imediata apropiere a comunei, in spatele dunelor uriase de nisip, se poate vedea unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale din tara.

Cei care doresc sa ajunga la Laguna Albastra au de ales intre doua drumuri. Cel mai lung merge prin Capusu Mare – Aghiresu – Aghiresu Fabrici si apoi Laguna Albastra. Pentru un drum cu doar cativa kilometri mai scurt, soferii trebuie sa o ia pe drumul spre Zalau si apoi sa faca dreapta spre Aghiresu. Cand se ajunge in Aghiresu Fabrici, trebuie sa se urmeze un drum la dreapta pentru cativa kilometri.

Laguna Albastra s-a format pe locul unei exploatari de caolin. In gropile excavate s-a adunat ploaia, iar terenul nisipos din jur a fost sculptat de siroaiele de ploaie. Se spune ca in aceasta apa albastra, colorata de reziduurile de caolin, pana prin anii 90 mai gaseai si pesti, dar in 1995 in urma unor lucrari balta a secat. Din fericire apa s-a adunat din nou, iar pe malul lacului, a aparut chiar si stufarisul. In vara anului trecut, Laguna Albastra era mai mereu plina de clujeni dornici de o baie. Cei mai multi vizitatori sunt atrasi de culoarea neobisnuita a apei si de imprejurimi, care, spun ei, le aduc aminte de un peisaj mediteranean.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co