Interne

Litoralul romanesc, pregatit pentru 1 mai

Litoralul romanesc, pregatit pentru 1 mai

Ministrul Turismului s-a aflat, vineri, în judeţul Constanţa, pentru a vedea cum se prezintă sudul litoralului cu aproape o lună înaintea deschiderii sezonului estival. Prima oprire a lui Cristian Petrescu a fost în portul turistic Mangalia, pe care ministrul l-a catalogat ca fiind de nivel european.

Mai multe sectoare de plaje au fost afectate în urma furtunilor din această iarnă, asa că în prezent se lucrează la amenajarea acestora pentru a fi gata până la 1 mai.

In această vară va fi realizat şi un experiment pentru a se stabili dacă poate fi rezolvată problema algelor, urmând să fie amplasate plase în largul Mării Negre, pe o distanţă de trei kilometri, care ar urma să reţină algele şi să le împiedice să mai ajungă la ţărm.

O altă problemă identificată în imediata apropiere a plajei respective o reprezintă aleea pietonală care a fost distrusă tot în urma furtunilor şi care ar trebui reabilitată în cel mai scurt timp.

Ministrul a spus însă că este convins că autoritatea locală se va implica în rezolvara situaţiei, iar în cazul în care nu ar avea capacitatea de intervenţie atunci MDRT se va implica şi va ajuta Primăria.

Cristian Petrescu susţine că staţiunile de pe litoral vor fi pregătite să îşi întâmpine turiştii începând din 1 mai şi speră că va fi un sezon reuşit.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co