Articole

Lux şi confort, într-o vacanţă exotică de Paşte în Cuba – GALERIE FOTO

Lux şi confort, într-o vacanţă exotică de Paşte în Cuba – GALERIE FOTO

Cea mai importantă sărbătoare a creştinilor se apropie cu repeziciune, aşa că trebuie să te hotărăşti cât mai repede unde ţi-ar plăcea să o petreci. Dacă te gândeşti să alegi o destinaţie turistică exotică, să fii cât mai departe de temperaturile scăzute din ţară şi cât mai aproape de razele calde ale soarelui, pe o plajă curată, cu nisip fin şi un cocktail în mână, ai putea merge de Paşte în cea mai populară staţiune din Cuba, Varadero. Făcându-şi simţită prezenţa în viaţa de noapte destul de agitată, în cabarete, cluburi şi cinematografe moderne, Varadero este celebră pentru vacanţele aromate cu savoarea celor mai fine ţigări de foi şi a cervezei, berea tradiţională cubaneză. Unul din locurile preferate de europeni şi canadieni, staţiunea este, se pare, cea mai ieftină destinaţie caraibiană. Numărând mai mult de 50 de hoteluri, Varadero este, pe bună dreptate, denumită Mecca turistică a Cubei, mustind de locuri destinate scufundărilor, concentrate pe doar 21 de kilometri de-a lungul plajei, restaurante sofisticate, cursuri de golf sau cabareturi.


Unde te-ai putea caza şi cât te-ar costa


Ca să ajungi în punctual zero al distracţiei cubaneze, trebuie să plăteşti aproape 800 de euro pentru un bilet de avion până la Havana, cu plecare din Bucureşti şi escală la Madrid. Din capitala Cubei, vei ajunge cu uşurinţă la Varadero cu o maşină, în nu mai mult de două ore, având posibilitatea să treci peste Podul Mirador Puerte de Bacunayagua, cel mai înalt pod al Cubei, aflat pe autostrada Via Blanca, care leagă Havana, Metanza şi Varadero. Odată ajuns în staţiunea care promite să-ţi facă vacanţa una de neuitat, trebuie să mai achiţi taxa de cazare, care plecă de la suma de 1.200 euro de persoană pentru şapte nopţi, într-un apartament de hotel de cinci stele de tip Junior Suite, tarife valabile pentru luna aprilie a acestui an, cea mai recomandată perioadă pentru o vizită în Cuba. Fii convins că nu îţi va lipsi nimic, pentru că sejurul este unul de tip all inclusive. Copiii mai mici de 12 ani beneficiază de o reducere de 20 la sută din acest preţ. Dacă, însă, vrei să ai vedere la ocean, trebuie să mai scoţi din buzunar un supliment de aproximativ 300 de euro de persoană. Este recomandat să urmăreşti, totuşi, ofertele agenţiilor de turism, dacă vrei să “vânezi” tarife mai mici pentru cazare.


Ce merită vizitat în staţiune


Dacă ajungi în Varadero şi te-ai plictisit de scufundări şi băi în piscină, poţi merge să vezi Delfinariul. Acolo te aşteaptă opt delfini special dresaţi pentru spectacole cu jocuri cu mingea, sărituri prin forme geometrice sau alte acrobaţii simpatice. Cubanezii îţi pot pune la dispoziţie şi un serviciu de închiriere cai, pentru plimbări în zonă. În cazul în care vrei să te relaxezi într-o oază verde, plină cu palmieri şi lacuri artificial superbe, intră în Parcul Josone. Te poţi bucura de o masă delicioasă cu fructe de mare, sau poţi alege să îţi încânţi papilele gustative cu bucate din gastronomia internaţională, având la dispoziţie o paletă largă de restaurante. Mai poţi juca bowling, poţi înota sau te poţi plimba cu barca pe lac. Dacă vrei să vezi cum arată un vas cu pânze, un yacht de pescuit sau o barcă cu motor, trebuie să ajungi în Marina Chapelin, un port cu ambarcaţiuni. Poţi face o excursie cu un vas cu pânze, unde ai totul inclus, de la baruri deschise, snorkeling, până la un prânz cu fructe de mare. Dacă vrei să mergi la shopping, să nu ratezi complexul de magazine din Plaza Americana, cel mai mare centru comercial din Varadero. Cu siguranţă vei găsi acolo buticuri, pieţe de artizanat şi magazine pe gustul tău! Dacă te gândeşti să pleci din Cuba cu un suvenir autentic, trabucurile de foarte bună calitate le găseşti la Casa del Habano. Orice ai alege să faci, vacanţa ta la Varadero va merita fiecare bănuţ, iar apele limpezi şi peisajele marine superbe îţi vor crea cea mai frumoasă amintire exotică.

Fadia HÎRŢAN

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co