Interne

Mai multe concedii în Spania

Mai multe concedii în Spania

Peste 112.000 de români şi-au petrecut vacanţele în Spania în 2011. Asta înseamnă o creştere de 6,2 procente faţă de 2010. Principalele destinaţii care i-au atras pe români au fost Valencia, insulele şi Andaluzia.

Potrivit statisticilor, Spania a fost vizitată anul trecut de 56,7 milioane de turişti. Procentual, 2011 a fost cu 7,6% mai bun decât 2010 pentru întregul sector turistic spaniol. Deja în prima lună a lui 2012, în Spania au ajuns 2,7 milioane de turişti străini, adică de 2 ori mai mult decât vin anual în România. Reprezentanţii biroului de turism spaniol spun că Spania atrage atât ca destinaţie de plajă, cât şi prin potenţialul turismului cultural.

Foarte mulţi turişti români sunt interesaţi de arhitectura arabă veche pe care o pot găsi în oraşe din sudul ţării precum Sevilla, Cordoba, Granada. Şi cultura flamenco atrage ca un magnet turiştii de la noi. Dacă oficial numărul vizitatorilor români a depăşit 112.000, reprezentanţii turismului spaniol spun că, de fapt, cifra este dublă, deoarece foarte mulţi turişti români şi-au petrecut vacanţele în Spania, dar s-au cazat la rude şi prieteni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co