Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Mircia Dumitrescu şi elevii săi, după 20 de ani

Mircia Dumitrescu şi elevii săi, după 20 de ani

La Galeria Simeza puteţi admira expoziţia de grup a clasei de grafică a profesorului Mircia Dumitrescu, cel care a ilustrat o mare parte din opera lui Nichita Stănescu şi care i-a fost prieten apropiat poetului. Atât de apropiat încât Nichita i-a dedicat mai bine de 30 de poezii, printre care şi un decalog despre condiţia artistului foarte drag graficianului. Mircia Dumitrescu a adus aceste versuri în expoziţia foştilor săi elevi, pe care i-a reîntâlnit cu emoţie după 20 de ani.

În expoziţia vernisată lunea trecută expun artiştii Ruxandra Călăraş, Călin Chivu, Adriana Lucaciu, Florin Stoiciu, Cristian Ţârdel,  Gavriel Kovacs, Mariea Petcu Chioibas, Corina Rădulescu şi Cristian Tarbă.

Fiecare dintre artişi a adus în expoziţie lucările care îl reprezintă cel mai bine. Selecţia individuală face ca expoziţia să fie una foarte variată.
Expoziţia care îi aduce laolaltă pe Mircia Dumitrescu şi elevii săi poate fi vizitată până pe 23 martie inclusiv. Pe Mircia Dumitrescu îl puteţi vedea şi la Ploieşti, pe 29 martie, când va expune, de data aceasta singur, la Muzeul Judeţean de Artă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co