Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Moldova, pe harta turistica in 2011

Moldova, pe harta turistica in 2011

Numarul turistilor romani, dar si straini, a crescut anul acesta in zona de nord-est a Romaniei , datorita proiectului „Calatoreste intr-un tinut de poveste”, realizat de Asociatia Infoturism, in colaboare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin care au fost promovate, online si offline, 70 de obiective turistice mai putin cunoscute.

Proiectul „Calatoreste intr-un tinut de poveste”, in valoare de peste un milion de lei, a fost realizat cu bani europeni si a avut drept obiectiv promovarea cu impact national a potentialului turistic al produselor mai putin cunoscute specifice Regiunii Nord-Est. In cadrul acestuia a fost realizat un portal cu informatii turistice (Infoturism Moldova), au fost promovate destinatiile si s-au facut deplasari la obiectivele turistice promovate. Totodata, s-au creat 18 locuri de munca temporare, a crescut notorietatea locurilor promovate cu 5%, fata de 2008, iar numarul turistilor a crescut cu 15%, fata de 2009.

Concret….au fost promovate, prin intermediul site-ului Infoturism Moldova, 70 de obiective turistice mai putin cunoscute, din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Neamt si Bacau.

Site-ul este dedicat turistilor romani, dar si straini, pentru ca materialele de prezentare sunt traduse si in limba engleza. De asemenea, cei care au intrat pe site au realizat un top zece al destinatiilor pe care le prefer.

Pe primul loc, in topul preferintelor turistilor, se afla manastirea Sfantul Ioan cel Nou, urmata de statiunea Cacica, din judetul Suceava. Pe locul trei se afla statiunea Oglinzi, din judetul Neamt, pe locul patru, statiunea Durau, pe locul cinci, atelierele de la Carlibaba, iar pe locul sase, comuna Fundu Moldovei.

Pe locul sapte, localitatea Vorona, pe locul opt, centrul etnografic de la Vama, pe locul noua, atelierele de ceramica de la Marginea si pe locul zece, muzeul judetean Stefan cel Mare.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co