Externe

Oferte de vacanţe ieftine pentru pensionarii români

Persoanele cu vârste de peste 55 de ani pot beneficia, începând din luna septembrie, de sejururi la preţuri accesibile în străinătate, dar şi la staţiunile balneare din România.

Românii care au vârste de peste 55 de ani cheltuiesc mai puţini bani pentru vacanţă, deoarece beneficiază de oferte bune atât în ţară, cât şi în străinătate. Turiştii mai tineri care au un însoţitor mai în vârstă pot beneficia şi ei de sejururi la preţ redus, atât în Europa, cât şi în Israel.

Ofertele pentru seniori au fost introduse pe piaţa autohtonă în urmă cu doi ani. Circa 7.000 de români au profitat atunci de aceste oferte şi au petrecut un sejur în Spania, potrivit lui Traian Bădulescu, consultant în turism.
Preţurile cu până la 50% mai mici faţă de cele obişnuite fac ca sejururile din Spania, Cipru, Turcia, Grecia sau Israel să devină accesibile şi atractive şi pentru o categorie socială, care, cel puţin în România, are venituri reduse.

Spania, cea mai populară destinaţie

Bulgaria oferă şi de această dată cel mai ieftin pachet. Potrivit agenţiei Dal Travel, un sejur în Albena costă, în perioada 4 septembrie- 30 octombrie, circa 170 de euro. În aceşti bani intră cazarea la un hotel de 3 stele cu demipensiune, însă nu şi transportul.

Cea mai populară destinaţie este, însă, Spania, mai ales pentru că Executivul spaniol suportă o parte din costurile de cazare. Potrivit agenţiei Paralela 45, un sejur de şapte nopţi cu demipensiune pe Costa del Sol ajunge la circa 395 de euro de persoană. Tariful nu include taxele de aeroport de circa 95 de euro de pesoană şi nici asigurarea, fie ea medicală sau storno. Potrivit lui Bădulescu, câteva mii de români optează în fiecare sezon pentru Spania prin acest program.

Alte destinaţii promovate intens de agenţiile de turism din România şi foarte populare printre preferinţele seniorilor sunt Cipru şi Malta. Preţurile sunt ceva mai mici. De exemplu, prin agenţia Perfect Tour, şapte nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele în Malta costă circa 300 de euro. La această sumă se adaugă taxa de aeroport de circa 95 de euro.

Excursie în Israel cu 300 de euro

O destinaţie ceva mai puţin obişnuită este Israelul. Pachetele au preţuri începând cu 385 euro/ persoană şi includ transport cu avionul, transferurile, şase nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele, asistenţă turistică, excursie la Tel Aviv şi Jafa.

„Într-o singură zi, în Israel, turiştii pot face baie în trei mări – Marea Mediterană, Marea Moartă şi Marea Roşie, iar temperatura aerului este de 24°C”, ne-a declarat Cristina Coroiu, directorul departamentui extern al agenţiei Christian Tour.

Reducerile pentru seniori se aplică în extrasezon, începând din septembrie şi până la finalul lunii aprilie.

ÎN ROMÂNIA

Staţiunile balneare din ţară, o variantă pentru un sejur accesibil

Cei care nu-şi permit un sejur în străinătate pot opta pentru staţiunile balneare româneşti. Până pe 15 septembrie, prin programul „Hai la băi”, pot beneficia de oferte avantajoase. Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România, până la acea dată tariful pentru un pachet care conţine de şase zile de cazare cu pensiune completă, cel puţin cinci zile tratament (două proceduri pe zi) şi o consultaţie medicală costă între 575 de lei şi 690 de lei de persoană, în funcţie de clasificarea unităţii de cazare, respectiv cu două sau trei stele.

Potrivit lui Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), în staţiunile balneo-climaterice din ţara noastră vin anual între 800.000 şi un milion de oameni să-şi îngrijească sănătatea. Acestora li se adaugă şi pensionarii care primesc de la Casa Naţională de Pensii bilete de tratament. Anual, circa 250.000 de astfel de bilete ajung la pensionari, dar nu toţi care le primesc se duc în staţiuni.

sursa: evz.ro

3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co