Articole

Pălării de Cartea Recordurilor, la Muzeul Pălăriilor

Adaugă la lista cu destinaţii “altfel” ori “locuri inedited” şi Muzeul Pălăriilor de paie din Crişeni.

O căsuţă neaosă înţesată cu obiecte care mai de care mai îngenioase şi în întregime din paie, care din 2001 a devenit muzeu, a fost ideea lui Szocs Lajos. Familia sa, cu vechime în arta împletirii pălăriilor, a perpetuat din tată în fiu acest meştesug şi iată-i ajunşi chiar în Cartea Recordurilor.

Întreg satul Crişeni este un sat de pălărieri cu tradiţie de secole, bucuroşi şi mândri să participe la îmbogăţirea colecţiei muzeului.

Ce bijuterii se pot face din banalele paie, care adesea putrezesc pe câmp şi pe care uneori şi caii refuză să le mănânce!

Pălăriile unicat de la Crişeni

Câtă măiestrie şi imaginaţie să ai pentru a ticlui atâtea obiecte, aceleaşi şi mereu altele! Nici prin cap nu vă traversează câte forme poate îmbrăca simpla pălărie de paie.

De la pălării de damă, care ar putea trece drept chiar elegante, dacă sunt asociate cu o panglică de mătase, până la pălării vânătoreşti, de plajă, de muncă la câmp, şepci şi alte acoperitori ale preţiosului cap, toate se găsesc în ineditul muzeu.

Cea mai mare pălărie din lume

Se află tot aici, la Muzeul Pălăriilor! Pălăria are 2 metri diametru şi a intrat în Cartea Recordurilor, putând servi mai degrabă ca acoperiş pentru o căsuţă de paie, care adăposteşte toata familia.

Uriaşa pălărie este atracţia muzeului şi aduce vizitatori din toată lumea. Ar fi păcat ca tocmai nouă, de aici, să ne scape vederii.

Tabără de împletit pălării, organizată la Muzeul Pălăriilor

Pentru cei care cochetează cu împletitul, au mâini dibace sau vor să pătrundă secretul acestor minunăţii, Muzeul Pălăriilor organizează în fiecare vara o tabără de creaţie care durează o săptămână. Timp destul de altfel, de a însuşi aparent complicata îndeletnicire, care nu solicită un talent deosebit, ci un imperios drag.

sursa: skytrip.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co