Interne

Paste ieftin

Paste ieftin

Profitati de un Paste ieftin la pensiunile de langa manastiri. Chiar daca locurile pe care le ofera asezamintele ortodoxe de la noi s-au ocupat, puteti innopta la pensiunile din zona, la preturi de la 50 lei/noapte. Un chilipir…avand in vedere frumusetea slujbelor prilejuite de Invierea Domnului, la care puteti asista la manastiri.

Multi romani prefera sa-si petreaca noaptea de Paste, cea mai importanta sarbatoare a ortodocsilor, la manastiri, unde se pot rupe mai usor de iuresul cotidian pentru a se cufunda in spiritualitate si in rugaciune. Vestea buna este ca o mare parte din manastirile romanesti nu iau bani pentru cazare. Insa, vestea proasta este ca majoritatea asezamintelor religioase fie si-au epuizat deja camerele disponibile pentru vizitatori, fie nu si-au dezvoltat sistemul de rezervari prin telefon, urmand sa vedeti la fata locului daca mai sunt paturi libere.

Asadar, in cazul in care toate locurile pe care le pun manastirile la dispozitia credinciosilor sunt ocupate, mai ramane optiunea de a va caza la pensiunile, cabanele sau motelurile situate in zona.

De exemplu, toate cele 50 de locuri de la Vila Barsana, 3 stele, pensiunea in stil arhondaric a Manastirii Barsana din judetul Maramures, sunt deja ocupate. Nicio problema, in apropiere se afla pensiuni unde va puteti petrece cateva nopti.

La Manastirea Putna, ctitorita de domnitorul Ştefan cel Mare, care isi are acolo mormantul, toate locurile de cazare s-au ocupat din primele doua saptamani ale Postului Mare, in special de catre tineri membri ai Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania.

Acestia ii sfatuiesc pe credinciosii care doresc sa participe la slujba de Inviere la Putna sa-si gaseasca cazare la pensiunile din sat. Preturile pleaca de la 45 lei/camera dubla.

Posibilitati de gazduire, insa numai incepand din noaptea de duminica spre luni, mai exista la Manastirea Secu, din tinutul Neamtului, ne-au spus reprezentantii acesteia. Cazarea costa 50 de lei pe zi pentru o camera cu doua paturi, vizitatorii urmand sa ia masa impreuna cu calugarii.

Daca doriti sa participati la Slujba de Inviere in Oltenia, puteti alege manastirea Lainici, situata in localitatea Bumbesti-Jiu, judetul Gorj. Manastirea nu percepe taxa de cazare si, cu putin noroc, ati putea prinde un loc unde sa innoptati. Au prioritate credinciosii sositi din orasele mai indepartate ale tarii.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co