Externe

Peste 2,3 milioane de pasageri şi-au pierdut bagajele în aeroporturi, anul trecut. Te-ai confruntat vreodata cu această problemă?

Haosul cauzat de norul de cenușă care a închis cerul Europei în aprilie 2010 și condițiile meteorologice nefavorabile de la sfârșitul anului trecut sunt printre cele mai importante evenimente din industria aviatică, care au produs daune atât pasagerilor, cât și aeroporturilor.


Anul trecut, au fost înregistrați la bordul avioanelor peste 2,21 de miliarde de pasageri la nivel mondial. În aceași perioadă de timp au fost raportate 29,44 de milioane de bagaje întârziate, deteriorate sau furate, în creștere cu peste 6% față de anul precedent.
Cu alte cuvinte: 12,07 probleme cu bagajele la mia de pasageri, ceea ce s-a tradus în costuri de 2,94 de miliarde de dolari pentru industria aeriană. Vestea bună este că s-a înregistrat o ușoară creștere a bagajelor recuperate. Din totalul de bagaje pierdute doar 0,43 la mia de pasageri nu au fost recuperate. Tot în 2010, mai mult de 50% din bagajele raportate ca fiind pierdute au ajuns la proprietari în maximum 42 de ore.

De ce așa multe bagaje pierdute?

Creșterea numărului de bagaje pierdute sau deteriorate a fost cauzată și de ușoara revenire a industriei aviatice. În anul de debut al crizei, numărul plângerilor care vizau bagajele scăzuse cu 20% față de anul 2007, situație care s-a păstrat și în 2009 când s-au raportat cu 23% mai puține bagaje-problemă. Cele mai mari probleme s-au înregistrat pe aeroporturile din Europa (aproape 50% din cazuri).
Potrivit statisticilor World Tracer, peste 51% din problemele cu bagaje au survenit din cauza zborurile de legătură, în timp ce 14% dintre bahajele raportate ca pierdute nu au fost încărcate la cală.
Rezultatul acestor probleme s-a putut vedea prin scăderea numărului de persoane care își lasă bagajele la cală.


sursa: capital.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co