Articole

Plajă cu nisip, în capitală – VIDEO

Plajă cu nisip, în capitală – VIDEO

Bucureştenii care nu pot să ajungă la mare vor avea 10.000 de metri pătraţi special amenajaţi pentru plajă, cu nisip, şezlonguri, umbreluţe, duşuri şi cabine de schimb, chiar pe malul lacului Pantelimon, în capitală. Proiectul “Plajă ca pe Sena” este dezvoltat de Direcţia Parcurilor Sector 3 în Parcul Pantelimon, pe malul lacului. Autorităţile lucrează deja la amenajarea zonei, unde este necesară dezvoltarea infrastructurii reţelei de alimentare cu apă şi canalizare.

 

“Dorim să amenajăm o plajă artificială lângă lac, chiar pe malul apei. În parcul Pantelimon este o zonă mai liniştită şi accesibilă tuturor bucureştenilor pentru că se află în apropierea staţiei de metrou. Plaja va putea fi o alternativă pentru cei care nu pot să meargă la mare din diverse motive şi va fi amenajată ca aceea de pe Sena”, a declarat pentru B365.ro arhitectul şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu.

Conform sursei citate, plaja cu nisip fin de pe malul lacului Pantelimon va avea o suprafaţă de aproape un hectar, va fi amenajată cu şezlonguri, umbreluţe, duşuri, cabine de schimb şi spaţii de joacă pentru copii.

“Va fi un fel de “one day destination”, unde se va putea sta de dimineaţă până seara, împreună cu toata familia”, a menţionat arhitectul şef al Sectorului 3, care a adăugat că plaja va fi funcţională, începând cu vara anului viitor.

În plus, autorităţile iau în calcul posibilitatea ca lacul să fie deschis scăldatului pe o anumită porţiune, astfel încât bucureştenii care doresc să scape de caniculă să se poată răcori în apă. Deocamdată, reprezentanţii administraţiei locale nu au stabilit preţurile ce urmează să fie practicate pentru vizitatori, însă estimează că acestea vor fi “modice”, la nivelul ştrandurilor din Bucureşti, mai scrie B365.ro.

Proiectul nu este unic la nivelul Uniunii Europene. Malurile râului Sena au fost transformate, din 2002, într-o plajăurbană. Proiectul, iniţiat de Primăria pariziană, se desfăşoară, ca în fiecare an, pe perioada unei luni: 20 iulie – 20 august. Plaja artificială este alcatuită din 3 secţiuni pe malurile Senei, fiecare cu specificul şi activităţile sale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co