Articole

Praga, rai urban

Praga, rai urban

Pentru cei îndrăgostiți de viață, de distracție și de darurile lumii, Praga este orașul artei, al muzicii de înaltă calitate și a berii brune.

Pentru iubitorii de artă, atrași de inegalabilul aer de istorie clasică europeană, “orasul celor o suta de clopolnite” sau plin de castele, catedrale, biserici baroce este locul și sursa lor de inspirație. Capitala Cehiei este cel mai cunoscut și vizitat oraș din Europa Centrală. Podul medieval Carol, construit din piatră, este unul dintre simbolurile Pragăi, castelul Prazky Hrad este una din cele mai mari fortărețe din lume și Zoo Praha, a doua grădină zoologică din Europa ca mărime, cu cei 10 kilometri pătrați ai săi. Toate acestea sunt puncte de interes major pentru turiști.


Companiile aeriene au o ofertă destul de bogată de zboruri către “oraşul de aur”, situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală. Turistilor dornici să iasă în împrejurimi, Praga le ofera doua gări feroviare internaţionale: Hlavní Nádraží (Gara Centrală) şi Praha Holešovice-aici ajung majoritatea trenurilor internaţionale.


Orașul este plin de locuri de cazare, însă este greu de găsit unul în zona centrală, la un preţ acceptabil. Cele mai ieftine din centru sunt cu un buget redus de 50-65 euro, ajungând la tariful de lux de 220-250 euro, însă de foarte bună calitate.


Orașul Praga găzduiește anual festivaluri de talie internațională, cum ar fi Prague Spring – Festivalul International de Muzică-, în perioada 11 Mai – 3 Iunie, Dance Prague – Festivalul Internațional de Dans Contemporan-, 2 – 28 Iunie.
Cum nu există vacanță fără cumpărături, acestea se pot face în Piața Wenceslas și în Vechiul Oraș, magazinele fiind deschise între orele 9:00 și 19:00, iar în weekend între orele 10:00 și 13:00. Suvenirurile pot fi cumpărate în moneda ceha, coroana, dar și în cea internațională, euro. Băncile cehe și internaționale sunt locații optime pentru efectuarea schimbului valutar. Majoritatea oferă rate bune și comision redus. Și să știți că și o sticlă de bere, din mărcile tradiționale – Krusovice, Pilsner Urquell..- poate fi un cadou apreciat de cei de acasă.


Clima este prietenoasă cu turiștii în intervalul lunilor mai și septembrie, când zilele calde și nopțile prietenoase încununează vacanțele acestora.


Praga este un oraș pur și simplu incomparabil, ce lasă asupra celor care au plăcerea de a-l vizita, o impresie ce nu pălește niciodată.

Articol realizat de www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co