Articole

Primăvară în Malta – GALERIE FOTO

Primăvară în Malta – GALERIE FOTO

În centrul Mării Mediterane, la aproximativ 90 de kilometri de Sicilia şi la aproape trei sute de kilometri de ţărmul Africii, se ascunde minunata Malta, o feerie naturală, care se împleteşte perfect cu o istorie de peste şapte mii de ani. „Insula de miere”, cum mai este denumită, datorită culorii pietrelor, Malta este, de fapt, un podiş calcaros scund, care îşi scaldă poalele în ape cristaline, cucerindu-te, pur şi simplu. Arhipelagul alcătuit din şase insule, Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla şi Saint Paul, ultimele trei fiind nelocuite.Golfuri stâncoase, plaje mici cu nisip roşu, piscine naturale, peşteri subacvatice… nu-i aşa că vrei să te bucuri de ele?


Ce poţi vedea


Spectaculoasa Malta te va întâmpina cu străzi drepte, de unde poţi admira balcoanele băştinaşilor, sau te poţi bucura de o privelişte inedită pe care o formează curţile cu arcade de flori, fântâni sau magnificele blazoane. Poţi să mergi până la Grădinile Barracca, pe care le găseşti peste drum de mirificul Auberge de Castille. Un număr impresionant de comori nepreţuite stau în spatele faţadei sobre ale Bisericii Cavalerilor Ioaniţi. Podeaua catedralei este formată din plăci funerare de marmură, iar statuile în stil baroc îţi vor crea imaginea splendidă care caracterizează ceremoniile Ordinului. Nu trebuie să ratezi picture Tăierea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sfântul Jerome, două capodopere ale lui Caravaggio, pictate în timpul şederii lui în Malta.


Ospitalitatea este cuvântul de bază


Maltezii plini de viaţă te vor primi cu multă ospitalitate, într-un amestec de serenitate şi umor britanic. Amestecul de vechi şi nou te va cuceri, fără îndoială, iar de bucătăria malteză te vei îndrăgosti negreşit. Gurmanzii sunt aşteptaţi în restaurantele elegante, unde vor avea ocazia să deguste din reţetele autohtone pe bază de peşte, fructe de mare, legume şi fructe proaspete. Tutuşi, dacă ajungi în Malta, nu uita să guşti din delicioasa pâine franceză, proaspăt scoasă din cuptor. Agenţiile de turism îţi pun la dispoziţie oferte foarte atractive, pentru perioada următoare, dacă te gandeşti să ajungi în concediu în această parte a lumii. Un sejur de şapte zile de relaxare la plajă te va costa cel puţin cinci sute de euro, preţ în care ai inclus transportul cu avionul şi cazarea la un hotel de trei stele.


Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co