Articole

Precauţii pe durata excursiilor cu familia – VIDEO

Precauţii pe durata excursiilor cu familia – VIDEO

Într-o vacanţă cu familia, este important să se ia minime măsuri de precauţie pentru prevenirea furturilor şi a tâlhăriilor, băieţii răi nefiind de regulă atraşi decât de ceea ce li se oferă pe tavă, ca o ispită la care cu greu poţi rezista. Iată câteva sfaturi utile în acest sens.

Din motive de securitate, turiştii trebuie să evite constant portul bijuteriilor, a banilor lichizi şi a altor valori asupra dânşilor, în acest mod ei neatrăgând privirile infractorilor şi putând să îşi desfăşoare activităţile în voia cea bună, ştiind că oricum ar fi hoţii, nu prea au ce fura de la dânşii.

Colaborarea cu o agenţie de turism de top permite şi luarea unor măsuri suplimentare de protecţie pentru familiile care solicită acest lucru, multe agenţii având şi pachete speciale în acest sens, care să permită clienţilor să respire relaxaţi în orice loc de pe glob s-ar afla.

Mai mult decât orice, prevenirea posibilelor evenimente negative se poate face prin evitarea constantă a locurilor rău famate, descrise de ghidul turistic ca atare, în toate locaţiile existând şi zone cu grad mai mare de risc, unde nu îţi doreşti să mergi cu familia, deoarece te poţi expune inutil la tot felul de situaţii limită.

La hotel sau acolo unde este locul de cazare, camerele pot şi trebuie să fie închise mereu cu cheia, iar documentele şi tot ce e de valoare e bine să fie ţinute sub cheie sau predate la recepţie, unde să fie păstrate în siguranţă în locuri special destinate.

Copiii, mai mult decât orice, nu trebuie niciodată lăsaţi nesupravegheaţi, şi ei putând fi uşor ţinta infractorilor.

La cumpărături se merge mai ales cu cartea de credit şi, de preferat, doar în locurile sigure pentru această activitate, iar automatele bancare trebuie folosite rar şi numai atunci când este absolut necesar. Banii atrag infractorii mai mult decât alte valori şi nu trebuie lăsaţi nicicând la vedere.

Nu în ultimul rând, ofertele „tentante”, promisiunile de tot felul venite din partea necunoscuţilor şi aşa-numitele chilipiruri sunt complet de evitat, deoarece în cele mai multe cazuri va fi vorba despre înşelătorie mascată.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co