Externe

Printul Charles ajuta turismul romanesc

Printul Charles ajuta turismul romanesc

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat vineri ca Guvernul elaboreaza o strategie impreuna cu Casa Regala a Angliei, mai exact cu reprezentantii Printului Charles, pentru promovarea turismului in Carpati.

Acest parteneriat tine in primul rand de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpatilor, pe de o parte, iar pe de alta parte de initierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic pana la promovarea unor regiuni turistice in zona rurala si asigurarea finantarii pe infrastructura in interiorul regiunilor promovate.

Nu cu mult timp in urma, printul britanic declara ca nu doreste sa se amestece in politica autoritatilor locale, dar a evidentiat importanta salvarii padurilor.

Anul trecut, acesta a fost implicat intr-o campanie care incerca sa salveze de la distrugere padurile din Transilvania, acesta fiind un admirator declarat al provinciei romanesti, datorita valorilor pe care le respecta localnicii.

Ca urmare a acestei campanii, publicatia economica Financial Times a realizat un reportaj in care vorbeste despre padurile din Transilvania si indeamna autoritatile sa protejeze zona Carpatilor. „Infrastructura turistica este slaba, insa tocmai asta face parte din farmecul zonei. Poate ca nu o sa fiti ca Adam si Eva in fata unei lumi nou create, dar cu siguranta va veti putea bucura de singuratate”, relata ziarul.

Printul Charles se teme ca dezvoltarea economica rapida a Transilvaniei va periclita padurile din Muntii Carpati si a cerut ca aceste paduri – unele dintre ele fiind ultimele zone salbatice din Europa neatinse de om – sa fie protejate inainte de a disparea pentru totdeauna.

Sursa: www.dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co