Externe

Redescoperind SUA

Redescoperind SUA

New York, Marele Canion, nebunia Las Vegas-ului, parcul de distracţii DisneyWorld sau însoritul Los Angeles. Sunt doar câteva dintre atracţiile cu care SUA au reuşit să revină în fruntea statelor vizitate de cei mai mulţi turişti. În 2010, Statele Unite au ocupat locul 2 la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de vizitatori, după Franţa.

Deşi SUA primesc vizita a peste 60 de milioane de turişti anual, preşedintele Barack Obama a anunţat de curând că vrea ca SUA să devină prima destinaţie turistică a lumii, astfel că o serie de măsuri de stimulare a activităţii turistice vor fi luate de către administraţia americană. Până atunci, americanii au ştiut să profite de scăderea interesului pentru destinaţii turistice tradiţionale, ca Egipt, Tunisia sau Maroc. Această dinamică se reflectă şi în oferta agenţiilor de turism de la noi. Anul acesta găsim mai multe pachete cu destinaţia SUA şi câteva circuite noi care se pot adapta cu uşurinţă personalităţii fiecărui turist sau familie care vrea să îşi petreacă vacanţă de cealaltă parte a oceanului.

Şi pe Coasta de Vest puteţi pleca în circuit, dacă dispuneţi de minimum 2000 de euro pentru vacanţă. În acest pachet ar intra Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, dar puteţi adăuga pe lista cu obiective şi Grand Canyon. Puteţi opta şi pentru o altfel de experienţă americană, alegând programul „Splendoarea Sudului”. Circuitul cuprinde oraşele Los Angeles, Las Vegas, Santa Fe, Dallas, Memphis, New Orleans, Jackson şi, desigur, Marela Canion. Un sejur de 16 zile costă, însă, aproape 2600 de euro, la care trebuie să adăugaţi taxa de viză, taxele de aeroport, excursiile opţionale şi asigurarea medicală. Pentru cei mai mulţi români, SUA rămâne o destinaţie scumpă, dar vândută la pachet cu Canada, costurile nu mai par chiar atât de mari.

Singurul dezavantaj al acestui circuit este că aveţi nevoie de viză turistică pentru ambele state, SUA şi Canada, dar, oricum ieşiţi mai ieftin decât dacă le-aţi vizita separat. Pentru cei cu dare de mână, agenţiile au pregătit şi un program complex numit „Grand Tour”, care cuprinde 26 de obiective din SUA la preţul total de 4400 de euro. Marele tur american include oraşele New York, Philadelphia, Washington, Chicago, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, Salt Lake City, cacada Niagara, dar şi parcurile naţionale Yellowstone şi Grand Canyon. Practic tot ce-i de văzut în SUA concentrat într-un circuit de 23 de nopţi şi 25 de zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co