Articole

România, în top 10 al destinațiilor pentru 2015

România a reușit anul acesta performanța de a fi inclusă, în premieră, într-unul dintre clasamentele realizate de Lonely Planet, unul dintre cel mai puternice ghiduri turistice din lume. Așadar, țara noastră a fost plasată în topul “Best value destinations for 2015”, prin prisma raportului ofertă turistică – preț.

“Este o premieră pentru țara noastră. După zece ani, de când Lonely Planet realizează topurile anuale „Best in Travel”, România este inclusă în celebrele clasamente printre cele mai rentabile destinații ale anului 2015. Acest lucru reprezintă încă o dovadă a faptului că România devine din ce în ce mai vizibilă pe harta turismului mondial și confirmă tendințele anticipate de specialiști. România are potențial, iar prin instrumente create să vina în sprijinul turismului sunt convins că putem performa și urca în topul destinațiilor”, a declarat Ministrul pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu.

bbc_buys_shares_in_lonely_planet_travel_guides_large

În topul realizat de cei de la Lonely Planet, România ocupă locul al nouălea, fiind depășită de Tunisia, Africa de Sud, Shanghai, Samoa, Bali, Uruguay, Portugalia,Taiwan.

„Națiunile din Estul Europei apar frecvent în listele celor mai bune destinații accesibile din punct de vedere financiar, dar cazul României este unul 100% garantat. Acum este conectată solid cu restul Europei prin linii aeriene low-cost, iar condițiile de cazare sunt comparabile, la toate categoriile de preț, cu cele din destinațiile mai cunoscute ale regiunii. Bucureștiul este un exemplu în acest sens, unde hotelurile primesc mai ales călători de business, astfel încât sezonul de vacanțe este, în mod neobișnuit, un extra-sezon turistic. Mai departe de aici, există cazări la case, accesibile, în sate medievale, castele spectaculoase și Delta Dunării, unică, cel mai bine de explorat cu bacuri ieftine, chiar daca încete”, scriu autorii Lonely Planet despre România.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co