Externe

Românii au dat 15 MIL. euro pe vacanțe în Franța

Românii au dat 15 MIL. euro pe vacanțe în Franța

Ne place vacanta in Europa. Peste 24.000 de turisti romani au vizitat anul trecut Franta, unde au cheltuit aproape 15 milioane de euro si au fost atrasi in special de Paris, Coasta de Azur si castelele de pe Valea Loarei.

Romanii au cheltuit 15 MIL. euro pe vacante in Franta. Datele Institutului National de Statistica arata ca anul trecut au vizitat Franta 24.149 de turisti romani, in scadere de la 25.475 in 2010.

Cheltuielile acestora au crescut insa, de la 12,9 milioane euro in 2010 la 14,8 milioane euro in 2011.

„In ceea ce priveste destinatiile, Parisul este pe primul loc, urmat de Coasta de Azur, pentru care exista doua zboruri directe Bucuresti-Nisa, plus chartere organizate de agentii de turism romanesti”, a declarat agentiei Mediafax Gordana Malic, directorul biroului Atout France din Viena, care se ocupa si de actiunile de promovare a Frantei pe piata romaneasca.

Ea a adaugat ca in topul preferintelor turistilor romani este si vizitarea castelelor de pe Valea Loarei, dar si zonele de ski precum Chamonix, Val Thorens si Courchevel.

Franta va intensifica in acest an campaniile de promovare a turismului, dupa ce a lansat marti la Paris strategia online, concentrandu-se pe 23 de piete, printre care nu se afla si Romania. Sefii turismului francez, prezenti la lansarea strategiei digitale, au declarat ca opt din zece utilizatori de internet isi cumpara vacantele online.

Proiectul rendezvousenfrance.com este o platforma interactiva, aflata insa deocamdata la stadiul de draft si perfectibila, au spus oficialii francezi. Ei au adaugat ca strategia online va fi complet operationala in doua luni.

Siteul rendevousenfrance.com va promova in principal pe 23 de piete sase destinatii tematice din Franta, in 14 limbi. Printre pietele tinta se numara Brazilia, Canada, SUA, China, Coreea, India, Japonia, Rusia, Italia, Portugalia, Spania si Belgia.

Franta se promoveaza de mai multa vreme pe un website – www.franceguide.com – care atrage anual 23 de milioane de vizitatori unici. Portalul va continua sa functioneze in paralel cu noua platforma online, pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: www.wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co