Interne

Rustic şi gustos

Rustic şi gustos

Judeţul Bihor se promovează pe fonduri europene prin proiectul „Rustic şi gustos- Tradiţii şi obiceiuri populare din zona Bihorului”. Este vorba de un proiect amplu şi complex, menit să ajute agroturismul la nivel local,  dar şi să preia şi să reînvie datinile şi obiceiurile străvechi româneşti pentru a le prezenta atât turiştilor români, cât şi celor din străinătate.

Proiectul „Rustic şi gustos- Tradiţii şi obiceiuri populare din zona Bihorului” a luat startul în luna decembrie a anului trecut printr-un eveniment adresat în primul rând turiştilor români dornici să redescopere savoarea vremurilor de altădată. Evenimentul organizat în apropierea Crăciunului de ANTREC Bihor a fost un succes, însumând toate tradiţiile locale specifice acestei sărbători creştine, de la tăierea şi pomana porcului, la colinde şi dansuri tradiţionale şi o paradă a porturilor populare. Şi pentru această vară, asociaţia are planuri mari pentru promovarea zonei.

Iniţiatorii proiectului sunt foarte încrezători în potenţialul turistic al zonei Bihor.

Proiectul „Rustic şi gustos” este menit să îmbunătăţească imaginea turismului în zona Bihor mai ales în rândul turiştilor străini, în special cei din Ungaria. Conform estimărilor iniţiale, peste 5000 de persoane vor beneficia în mod direct de informaţiile furnizate prin proiect.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co