Externe

Spectatorii în juriu la Festivalul Internaţional de Film de la Roma

Schimbare de planuri în acest an la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Roma! În locul unei comisii formate din specialiști, organizatorii doresc să aibă spectatori în juriu. Astfel, aceștia vor decerna cinci premii, în locul trofeelor tradiţionale Marc Aurelio, anunță Mediafax.

Directorul artistic al evenimentului, Marco Müller, doreşte ca în cadrul festivalului ce se va desfășura în perioada 16-25 octombrie, să promoveze toate diversităţile cinematografiei.

festival_cinema_roma_2010-8 ok

„Votul publicului va ajuta la punerea în valoare atât a filmelor de debut, cât şi a documentarelor, a lungmetrajelor din ţări îndepărtate, ca şi a celor italiene”, a adăugat Müller.

Astfel, fiecare bilet de intrare va avea un cod care va permite spectatorilor să voteze pe site-ul festivalului sau prin intermediul aplicaţiei oficiale a evenimentului cinematografic.

Cu 51 de lungmetraje în selecţia oficială, dintre care 24 în avanpremieră mondială, provenind din 21 de ţări, ediţia din 2014 a festivalului din capitala Italiei doreşte să devină de acum înainte mai degrabă o „sărbătoare a cinema-ului” şi mai puţin o competiţie veritabilă.

Premiul Taodue Camera d’Oro pentru cel mai bun film de debut va fi acordat de către un singur juriu specializat, cel de la secţiunea Cinema d’Oggi, prezidată de regizorul american Jonathan Nossiter.

Vor fi prezente la festival și staruri internaționale: Clive Owen (care va prezenta miniseria de 10 episoade „The Knick”, regizată de Steven Soderbergh), Richard Gere (pentru „Time out of Mind”, de Oren Moverman), Kevin Costner („Black and White”, de Mike Binder), Rooney Mara („Favelas, de Stephen Daldry) şi Guillaume Canet („La prochaine fois, je viserai le coeur”, de Cédric Anger).

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co