Interne

Strainii se bat pe turistii romani

Strainii se bat pe turistii romani

Romanii sunt printre cei mai cheltuitori turisti in strainatate, le place sa mearga la taverne, chiar daca au cumparat un pachet de tip all inclusive, opteaza intr-o proportie mai mare decat alti turisti pentru hoteluri de 4-5 stele si sunt mai tineri decat media de varsta a celorlati vizitatori straini.

Romanii sunt printre cei mai cheltuitori turisti straini din Grecia, depasindu-i de exemplu pe germani, englezi si olandezi. De exemplu, un englez cheltuie pe zi 5-10 euro, in timp ce un roman scoate din buzunare 80-100 de euro pe zi, in afara de cheltuielile cu pachetul de servicii turistice, a declarat pentru Gandul, Roxana Birau, asistent manager in cadrul Biroului din Romania al Organizatiei Nationale de Turism a Greciei. Un roman care a platit 600 de euro pe un pachet turistic in Grecia, mai cheltuie in sejur inca 600 de euro.

Şi cand merg in vacante in Austria, romanii cheltuie cei mai multi bani, comparativ cu polonezii, ungurii si cehii, reiese din datele furnizate gandul de Oficiul National de Turism al Austriei .

Un alt motiv pentru care strainii incearca sa atraga turistii romani tine de faptul ca acestia opteaza in mai mare proportie decat alti turisti sa se cazeze la hoteluri de lux. Astfel, o treime dintre romani opteaza, atunci cand merg in Austria, pentru hoteluri de 4-5 stele, in timp ce doar 21,7% din turistii unguri aleg sa stea la un hotel de 4-5 stele, conform statisticilor austriece. Doar 19,6% dintre turistii polonezii innopteaza la un hotel de lux, un procentaj asemanator -19,3% – inregistrandu-se si in cazul turistilor cehi.

Pe de alta parte, ceea ce ii deosebeste pe turistii din Romania de ceilalti turisti straini din Austria este ca sunt mai tineri. Vara, media de varsta a romanilor ce calatoresc in Austria este de 44 de ani, iar conationalii nostri care isi fac vacantele de iarna la schi in Austria au o medie de varsta de 40 de ani, fata de 43,5 ani, cat este media celorlalti turisti.

Austria, Grecia, Ungaria si Thailanda sunt cele patru state care au in Romania reprezentante ale birourilor nationale de turism.

Sursa: gandul.info

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co