Interne

Târg de antichităţi ţărăneşti- VIDEO

Târg de antichităţi ţărăneşti- VIDEO

Dacă vă aflaţi în capitală şi aveţi ceva timp liber, trebuie neapărat să faceţi o vizită la Muzeul Ţăranului Român. Acesta se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional, patronat de Ministerul Culturii.

Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicaţiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe, ateliere. Recent, la Muzeul Ţăranului Român a avut loc Târgul de antichităţi ţărăneşti, unde vizitatorii au putut admira şi cumpăra lăzi de zestre, dulapuri pictate, icoane pe lemn şi sticlă, podoabe, vase din lemn, ştergare şi alte produse tradiţionale.

Vânzarea de antichităţi este printre puţinele domenii care nu au fost afectate de criză. De altfel, piaţa obiectelor antice nu are, de regulă, prea mulţi cumpărători, iar cei care achiziţioneaza astfel de lucruri sunt oameni pasionaţi.

Cel mai bine se vând picturile, bijuteriile vechi cu pietre preţioase sau ceasurile de marcă, dar şi maramele .

Un bilet de intrare la muzeu costă 6 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru elevi, studenţi, posesori de card EURO 26. Pensionarii plătesc 3 lei pentru un bilet.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co