Interne

Turismul mondial va incetini in 2012

Turismul mondial va incetini in 2012

Daca in 2011 turismul mondial a continuat sa se redreseze, cu o crestere de 4,4% a afluxului de turisti, in 2012, acest ritm va incetini pe fondul incertitudinilor care planeaza asupra perspectivelor economei globale, a anuntat Organizatia mondiala a turismului.

Turismul mondial va incetini in 2012, spun specialistii de la OMT. Afluxul de turisti internationali a progresat cu 4,4%, pana la 980 milioane de persoane, in conditiile in care, la nivel mondial, anul 2011 a fost  marcat de relansare economica, importante schimbari politice in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, precum si de catastrofele naturale din Japonia, a subliniat organizatia mentionata, care este subordonata Natiunilor Unite si are sedul central la Madrid.

Dupa ce 2009 a fost cel mai dificil din ultimii 60 de ani, potrivit lui Taleb Rifai, presedintele structurii onusiene, turismul si-a revenit in 2010, cu un avans de 6,7%. Pentru 2012, in conditiile in care se prefigureaza o incetnire economica generala, turismul va resimti din plin acest fenomen, astfel ca afluxul de turism nu va spori cu mai mult de 3-4%.

Sursa: http://www.fin.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co