Externe

Vacanţele pe litoralul bulgăresc, la jumătate de preţ faţă de staţiunile româneşti, în 2011

Vacanţele pe litoralul bulgar sunt şi în 2011 mai ieftine decât la noi. Concret, un sejur de 7 zile la Albena în luna iulie e aproape de 2 ori mai ieftin decât o vacanţă la Mamaia sau la Eforie Nord. Un sejur la Balcic în iulie e mai ieftin decât la Neptun, la Mamaia sau la Eforie Nord. Vezi mai jos o comparaţie între tariful unei vacanţe de 7 zile la hoteluri de 3 stele de la ei şi de la noi, în iulie.


Ca metodă, am comparat ofertele de vacanţă de pe litoralul autohton şi bulgăresc, valabile pentru a doua jumătate a lunii iulie. Am ales sejururi de 7 zile, la hoteluri de 3 stele, de la noi şi de pe litoralul bulgăresc. Pentru România, am comparat oferte de vacanţă din următoarele staţiuni: Neptun, Eforie Nord şi Mamaia. În cazul Bulgariei, am optat pentru oferte de vacanţă la Albena, Nisipurile de Aur, Balcic. De asemenea, am optat pentru tariful mediu pentru categoria de hotel analizată.


Aplicând elemente de combinatorică relativ la cele 6 destinaţii de vacanţă-3 de la noi şi 3 de la vecinii bulgari, am aflat că singura combinaţie din care România iese mai ieftină vizează staţiunea Netpun. Concret, o vacanţă la un hotel de 3 stele în iulie e mai iefină la Neptun decât la Nisipurile de Aur. Dar desigur, în subsidiar, mai scumpă decât în Albena sau Balcic.


Vezi mai jos combinaţiile şi cum a ieşit litoralul autohton în urma comparaţiilor cu bulgarii


O vacanţă de 7 zile la un hotel de 3 stele din Neptun te costă 584 lei, în a doua jumătate a lunii iulie. Tariful sejurului la Neptun e mai mare decât cel practicat de hotelierii de 3 stele din Albena sau Balcic. Singura variantă care ne scoate campioni la tarife pe litoral e Neptun versus Nisipurile de Aur, adică în bani 584 de lei la noi faţă de 667 la ei.


Neptun: 584 lei.
Albena: 370 de lei.
Nisipurile de Aur: 667 de lei.


Un sejur de 7 zile la un hotel de 3 stele te costă 729 de lei, dacă alegi ca destinaţie de vacanţă Mamaia şi 370 de lei dacă optezi pentru Albena, sau 667 lei dacă alegi să îţi petreci concediul la Nisipurile de Aur.
Sejur de 7 zile la hoteluri de 3 stele în a doua jumătate a lunii iulie.


Mamaia: 729 de lei.
Albena: 370 de lei.
Nisipurile de Aur: 667 de lei.


O vacanţă de 3 stele la Eforie Nord e de aproape 2 ori mai scumpă decât în Albena, în condiţii echivalente. Mai mult, un sejur la Balcic sau la Nisipurile de Aur e mai ieftin decât la Eforie Nord, în luna iulie, păstrând condiţiile-hoteluri de 3 stele, pentru un sejur de 7 zile.
Sejur de 7 zile la hoteluri de 3 stele în a doua jumătate a lunii iulie.


Eforie Nord: 706 lei
Albena: 370 de lei.
Nisipurile de Aur: 667 de lei.
Balcic: 543 lei.

Cât te costă un sejur pe litoralul autohton în sezon


Neptun


O vacanţă de 7 zile la un hotel de 3 stele, cu micul dejun inclus, ajunge în a doua jumătate a lunii iulie la 584 lei.


Mamaia


O vacanţă la un hotel de 3 stele, cu micul dejun inclus, te costă 729 de lei, în a doua jumătate a lunii iulie.


Eforie Nord


Dacă vrei să mergi la vară la Eforie Nord, un sejur de 7 zile la un hotel de 3 stele din staţiune ajunge la 706 lei. Tariful acoperă micul dejun.


Lista tarifelor practicate de hotelierii de pe litoralul bulgăresc în iulie


Cel mai ieftin sejur de 7 zile la un hotel de 3 stele pe litoralul bulgăresc ajunge la 370 de lei şi e oferit de un hotel din staţiunea Albena.


Albena


O vacanţă la un hotel de 3 stele în staţiune, cu micul dejun inclus, ajunge la 90 euro, adică aproximativ 370 lei.


Nisipurile de Aur


Dacă vrei să mergi în vacanţă la un hotel de 3 stele din staţiunea bulgară Nisipurile de Aur, un sejur cu micul dejun inclus ajunge la 162 euro, adică aproximativ 667 de lei.


Balcic


O vacanţă de 7 zile la o unitate de 3 stele din staţiunea Balcic ajunge în iulie la 132 euro (543 lei). Tariful acoperă micul dejun.


sursa: money.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co