Externe

Veneţia introduce o taxă pentru turişti

Consiliul local din oraşul italian Veneţia, una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Europei, va introduce o taxă specială adresată turiştilor care se cazează în hoteluri, în încercarea de a strânge bani pentru a „salva” oraşul, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Municipalitatea speră să strângă câteva milioane de euro din această taxă, bani care vor fi folosiţi pentru lucrări de întreţinere a oraşului, care „se scufundă, încet, în mocirlă, şi este ameninţat de creşterea nivelului mării şi de furtunile de iarnă, din ce în ce mai frecvente”.

Astfel, turiştii care se vor caza în hotelurile de cinci stele vor plăti o taxă de 4,5 euro, începând cu 24 august, iar turiştii care vor alege hoteluri mai puţin luxoase vor plăti mai puţin. Turiştii între 10 şi 16 ani vor plăti doar jumătate din valoarea taxei, iar cei sub 10 ani vor fi scutiţi de aceasta.

Pe de altă parte, există şi voci critice la adresa introducerii noii taxe. Aceştia se tem că tot mai mulţi turişti vor alege să viziteze oraşul numai o zi, şi vor renunţa cu totul la a se caza în Veneţia, potrivit sursei citate.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co