Interne

Vezi cât pierd agenţiile de turism, dacă România nu se califică la Euro 2012

Peste 10.000 de români ar fi participat la meciurile echipei naţionale de fotbal, dacă România ar fi mers la turneul final Euro 2012 din Ucraina şi Polonia, potrivit estimărilor agenţiilor de turism, care pierd, astfel, în jurul a 10 milioane de euro, din cauza ratării calificării. 

Potrivit agenţiilor, la Euro 2008, care a avut loc în Austriaşi Elveţia, au fost prezenţi şi câteva mii de suporteri veniţi din România. Acesta a fost ultimul campionat la care a participat echipa naţională, care a disputat trei meciuri în faza grupelor, dintre care două la Zurich şi unul la Berna.

„Pentru acel campionat am vândut pachete de zece zile, pentru cele trei meciuri din faza grupelor. Un pachet care includea trei bilele la meci, zece nopţi de cazare şi transport cu avionul a costat 1.200 de euro”, a spus Sorin Văduvoiu, directorul executiv al unei agenţii de turism din România.

El crede că o eventuală calificare a României la Euro 2012 ar fi fost o afacere pentru agenţii, care ar fi putut trimite în Ucraina sau Polonia peste 10.000 de suporteri români.

„Având în vedere că cele două ţări sunt apropiate ca distanţă, am fi avut poate cea mai mare afluenţă de turisti români la un turneu final de fotbal”, a adăugat Văduvoiu, care a precizat că, în medie, fiecare turist ar fi putut cheltui peste 1.000 de euro.

Cu două meciuri înainte de încheierea campaniei de calificare, echipa naţională de fotbal a României are şanse infime să participe la Euro, care se va desfăşura între 8 iunie şi 1 iulie 2012.

sursa: bloombiz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co